Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Javascript felugró menüben...

Javascript felugró menüben hogy tudom megnézni a menü forráskódját?

Figyelt kérdés

.

más weboldalakról szeretnék kimásolni ezt azt, vagy olyan ürlapot elküldeni amit nem kell begépelni sok oldalon keresztül hanem előre meg szeretném írni hogy milyen ürlapot küldjön el ha rámegyek a küldés gombra.

ha más weboldal forráskódját akarom lementeni lemásolni hogy milyen ürlap funkciókkal küldi el a dolgot akkor vagy rámegyek a fájl oldal mentése, vagy jobbkattintás oldal forrása. na itt az a probléma hogy az ürlap javascript-ben van így nem nagyon látom hogy mit küld el.

nincs valami mód vagy program ami megnézi nekem hogy ha egy weboldalon rámegyek a küldés gombra akkor mit is küld el pontosan ?

Az oldal eleje még html ürlap, azt el tudnám küldeni és így néz ki kb:

<select name=kinal_tipus style="width: 200px;" onchange="termek_select('kinal',this.value)">

<option value=0> --- Válassz --- </option>

<option value=1> termék01 </option>

... stb

aztán vagy egy ilyen rész ami már nem tudom mit akar elküldeni:

<script type="text/javascript">

var kinal_min = 0;

var kinal_max = 0;

var kinal = new Array();

kinal[1] = new Array();

kinal[1][0] = new Array();

kinal[1][0]['db'] = Math.floor(256150);

kinal[2] = new Array();

kinal[2][0] = new Array();

kinal[2][0]['db'] = Math.floor(251968);

kinal[3] = new Array();

kinal[3][0] = new Array();

kinal[3][0]['db'] = Math.floor(187502);

... stb

nekem az ürlap kimenete kellene amit elküld ha fent vagyok a honlapon, de ha csak lementem a saját gépemre és a lementett ürlapküldővel próbálom elküldeni az ürlap html-jéhez irkált dolgokat el tudom küldeni a küldés gombal, de a Javascript opciókat nem küldi el és nem bírom kiválasztani ...

Na most van több "js" kiterjesztésű fájl is az ürlaphoz rendelve, milyen programmal tudnák a saját számítógépemen ilyen fájlokat futtatni ? valamilyen webszerver szimulátor programra gondoltam, Easyphp programom van de az csak php-t és Msql-t tud futtatni, vagy annyira nem értek hozzá hogy mit. de nem is lenne rá szükségem nagyon ha tudnám mit küld el a küldés gombbal.

Ha a böngésző címsorába írok egy Javascript hivatkozást azt megnyitja ugyan úgy mint egy url hivatkozást. de van e valami mód arra hogy milyen javascript hivatkozást küld el ha rámegyek az űrlapon a küldés gombra ?

.

2012. febr. 3. 17:03
 1/2 Drone007 ***** válasza:

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te egy ajax-szal vagy php-vel előállított javascript kódot akarsz visszafejteni. Sajnos ez nem fog sikerülni.

Valószínűleg a szerveroldali program állítja elő az oldalon megjelenő javascript és php elemeket, és te már csak ezt a kimenetet látod. A javascript - ahogyan a html is - kliensoldali script nyelv. a böngésződ futtatja őket, de már a böngésző is csak a lefordított készterméket kapja meg, az eredeti forrás a szerveren marad, azt nem láthatod.

A <form> elemben próbáld meg megnézni hátha szerepel az action elem, amiben benne van, hogy mi hajtja végre az űrlap alapján a műveleteket. Nem biztos hogy van action elem, ha nincs akkor az űrlap önmagát (tartalmazó php fájlt) hívja meg, ami klasszikus eljárás php programozás esetén.

2012. febr. 3. 17:37
 2/2 A kérdező kommentje:

Namost ... addig stimmel hogy amit vissza akarok "fejteni" az egy PHP oldal. de speciel ez lényegében egy ürlap...

nos amit én akarok elküldeni az ürlapon az lényegében kiválasztható opciókból tevődik össze, és hosszabb terjedelmű, de nem akarok szenvedni a pötyögéssel mire mindent beállítgatok egyesével hanem megirni a forráskód formában az ürlapot és úgy elküldeni

olyan ez mint ha e-mail-ben akarok elküldeni pl egy html-ben megírt táblázatot. egyszerűen be lehet másolni. csak az ürlap esetében ez abban külömbözik hogy beilleszteni nem tudok. ezért akarom már az ürlap elküldött forráskódját megnézni. mik azok a paraméterek amiket elküld

ahhoz is tudnám hasonlítani ahogy php értékeket küldünk el az url linkbben pl így:

index.php?valtozo1=256&valtozo2=128&nev=jozska&id=01

ez is egy egyszerű ürlap csak php hivatkozásban küldi el az információt, na most nekem a javascript hivatkozása, vagy nem tudom minek nevezik az kellene mivel hogy az ürlap javascript.

nincs valamilyen figyelőprogram ami a feltöltött adatforgalmat nézi ? hogy pl milyen hivatkozásokat nyitok meg milyen ürlapokat küldök el...

vagy hol találok a neten olyan leírásokat hogy hogyan működik a javascript, mert ahhoz nem igazán értek, megírni egy scriptet nem tudnék, ez már programozónyelf, a php-t is csak kóstolgatom de az még egyszerűbb műveletekből áll.

2012. febr. 3. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!