Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Leírná valki nekem ennek a...

Leírná valki nekem ennek a hover menu html kódját? Lent

Figyelt kérdés

Forrást már néztem SENKI NE IRJA IDE HOGY NÉZD MEG A FORRÁST VAGY HOGY GOOGLE A BARÁTOD, ÉRTELMES VÁLASZOKAT VÁROK!!!!!!!!!!!!

Link: [link]

2012. jan. 26. 19:54
 1/5 2xSü ***** válasza:
82%

Pedig nézd meg a forrást. Ha nem érted, akkor tanulj HTML-t, Javascriptet, meg CSS-t.

De íme, a kedvedért kimásolom neked a forráskódból a menü !HTML! kódját, hiszen azt kérted (a többi javascript meg CSS):

<!-- begin menu -->

<ul id="menu">

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=20">Cégünkről</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=20">Cégünkről</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=21">Újságok</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=21">Újságok</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=22">Partnereink</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=22">Partnereink</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=23">Rendezvények</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=23">Rendezvények</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=24">Letöltés</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=24">Letöltés</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=17">Kapcsolat</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=17">Kapcsolat</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=18">Vevőszolgálat</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=18">Vevőszolgálat</a>

</p>

</li>

<li>

<p class="hover">

<a href="index2.php?m=19">Szállítás</a>

</p>

<p class="normal">

<a href="index2.php?m=19">Szállítás</a>

</p>

</li>

</ul>

<!-- end menu -->

2012. jan. 26. 20:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Neked kéne homokozni, vagy Barby-zni honlapkészítés helyett, mert dilettáns vagy. Az utolsó hozzászólásod

pedig csak téged minősít.

Ezt ajánlom figyelmedbe:

[link]

Itt maga a html semmit sem ért.

Ehhez ezek kellenek:

HTML

CSS

JavaScript

Egyébként ez Jquery:

Ha nem értesz a javascripthez, akkor halott dolog, amit akarsz, főleg azért mert még a honlap forrását sem vagy képes értelmezni. Így, hogy fogod, most az itt közölt kódokat beilleszteni a honlapodba.

Itt a JS, ami az animációért felel:

<script type="text/javascript">

function formChange (menuName, formName, sw) {

var formObject = document.getElementById (formName);

formObject.style.display = (sw > 0) ? "none":"block";

}

</script>

<script type="text/javascript" src="js/jquery.min.js">

</script>

<script type="text/javascript">

$(function(){

$("#menu li").hover(

function(){

//hover

$(this).animate({

'top': '0px'

},{

duration: 150,

queue: false

});

},

function(){

//out

$(this).animate({

'top': '-30px'

},{

duration: 150,

});

});

});

</script>

A jquery.min.js állományt nem fogom ide szinte fölöslegesen bemásolni.

Itt találsz egy hasonló megoldást:

[link]

A CSS-t meg fölösleges ide betenni, mert azt egyénileg kell elkészítened, hogy illeszkedjem a honlapod stílusába.

Ha ezek alapján sem tudsz kerálni egy épkézláb megoldást, akkor vagy kezdj el tanulni, vagy hagy a francba az egészet!

2012. jan. 26. 20:20
 3/5 anonim ***** válasza:

De nyomorek vagy kerdezo. :D :D Ha a forrasban nincs, akkor szerinted hol van? Bongeszoben kattints a fajlra utana mentes maskent es toltsd le az egeszet a gepre. Ott lesz a JavaScript fajl is. Attol hogy hulye vagy, nem kell mast is annak nezni, te tolvaj cigany. :D

Amugy igaza van az elso valaszolonak, te a HTML kodot kerted es inkabb koszonned meg neki!

2012. jan. 26. 20:20
 4/5 2xSü ***** válasza:

(No, csak nem választ kaptam a válaszomra? Úgy tűnik valamilyen ok miatt törölve lett. Gondolom nem azért mert túl kedves válasz volt. :-) )

Indulatokat, anyázásokat félre téve:

1. Nem véletlen, hogy a programozás, honlapkészítés egy szakma. Érteni kell hozzá, ehhez meg tanulni kell, kísérletezni, utánajárni, utánaolvasni, és ha mindezek ellenére elakadsz, akkor lehet illedelmesen segítséget kérni, tudván azt, hogy aki válaszol, az idejét, energiáját pazarolja rád, ezért nem fizetik meg, sőt tulajdonképpen még ellenérdekelt is egy kicsit, hiszen a konkurencia felnövését segíti. De segítünk, hiszen a konkurencia nem minden. Segítünk, ha valóban értelmes kérdést teszel fel, képes vagy elfogadni, megfogadni a válaszokat.

2. Nem véletlenül tetted fel úgy a kérdést, ahogy. Valaki már „a Google a barátod” gyors válasszal próbálta felhívni a figyelmedet arra, hogy olyan dolgot kérdezel, amire a válasz némi erőfeszítéssel önállóan meg tudod találni. Láthatóan nemhogy nem fogadtad el a tanácsot, de még előre leordítod a fejét annak, aki hasonló tanácsot ad. Pedig érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért kapsz ilyen választ. Ha a kiabáló rész nem lenne ott, akkor lehet én is egy kicsivel segítőbb választ adtam volna.

3. Pontosan tudnod kell, hogy mit kérdezel. Ha valóban rákerestél a Google-ban pl. a „hover menu”-re, valóban megnézted az adott oldal forrását, akkor tudatosulni kellene benned, hogy a fő problémád az, hogy nem érted, hogyan működik ez az egész honlaposdi. Ha rákérdeztél volna, hogy „Itt ez az oldal, van rajta egy hover menu. Nem értem hogyan működik, tudnátok adni némi támpontot, hogy eligazodjak rajta, vagy készítsek én is hasonlót? (Nem nagyon értek hozzá.)”… Nos ha így kérdeznél, szívesebben segítenénk. (Ha van rá időnk és kedvünk.)

2012. jan. 26. 20:40
 5/5 anonim ***** válasza:

2xSü!

Helyes a megállapításod, hogy az előző válaszomat nem neked szántam.

A lényeg, amit szerintem veled is megoszthatok, hogy a kérdező eléggé rácsodálkozott, hogy az általad közölt HTML kód nem ugyanazt az eredmény hozza, mint ami a linkelt oldalon található.

A kérdés stílusa és "hangneme" engem is zavar, ezért és a kérdező utóbbi válaszért linkeltem is egy kis olvasnivalót, hátha tanul belőle valamit.

2012. jan. 26. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!