Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a sitebuildernek a feladata...

Mi a sitebuildernek a feladata, mit csinal ő?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Specifikáció alapján webhelyet és annak grafikáját készíti, majd eladja.
2012. jan. 23. 20:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Bildereli a szájtot. Vagy nem?
2012. jan. 23. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Első: a grafikus szóból nem gyanús, hogy ő csinálhatja a grafikát? :D

Elméletileg ő építi fel a HTML vázat, majd arra húzza fel CSS-el (rosszabb esetben némi javascripttel is) és a grafikustól kapott anyagokkal a "ruhát".

A gyakorlatban a designer és a programozó között lebeg, és sok helyen elvárják, hogy mindkettő munkáját végezze. Az legalábbis nagyon gyakori, hogy a javascriptes részt vele csináltatják (leugró menük, sliderek, faderek, stb).

2012. jan. 24. 03:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Amúgy második, nem buildereli, hanem buildeli...
2012. jan. 24. 03:23
 5/9 A kérdező kommentje:

De akkor milyen sorrendben csinálják?

Mert a programozónak kell egy kis HTML kód is, hogy tesztelje a programot, de azt mondod, hogy a HTML kód írás a sitebuilder feladata.

HTML írás, programozás, design készítés?

A HTML kód megírása közben nem kellene látni a designt, és folyamatosan azt vele együtt készíteni?

2012. jan. 24. 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Designer megcsinálja, elküldi Photoshopban. Én felépítem a vázat, kivagdosom a képeket PS-ből, és blokkonként elkezdem készre csinálni az oldalt. Időnként screenshotokat csinálok, és az éppen készülő blokkot ráhúzom az etalonra PSben (félig áttetsző mindkét réteg természetesen), így tudom ellenőrizni, hogy van-e elcsúszás. A végén lesz néhány statikus oldal, amit megkap a programozó. Ha valami olyanra lesz szüksége, amit nem talál, szól és megcsinálom. Egyébként ez az a pont, ahol a programozók fel szokták borítani egy kicsit a dolgokat, ahogy beleszerkesztgetnek a kódba. :) A másik gyakori hiba meg az, hogy a designer+sitebuilder nem ad meg normális szövegeket a dinamikus részekhez (pl terméknév egy aside-ban, ahol korlátozott a szélesség), hanem a loremipsumos marhaságot, és éles adatokkal szétesik kicsit az oldal. Természetesen a build közben a designer-rel egyeztet a builder.
2012. jan. 24. 14:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyébként jó esetben valami template-kezelőt használnak, ezért a programozónak nem is nagyon kell beleturkálnia a html-be.
2012. jan. 24. 14:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Igy mar ertem. Amugy en is csinaltam egy weboldalt, egyedul. Es azt nem ertettem, hogy tobb ember akinek megvan a sajat dolga, hogy tudnak egyszerre dolgozni.
2012. jan. 24. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Teljesen jól lehet dolgozni így, viszont ha mindent neked kell csinálni, nem lesz elég profi. Nem egyszer volt olyan, hogy a sitebuildet és a programozást is én csináltam, néha átfedésben, és nehéz volt "átállni" egyikről a másikra, egészen más szemléletmódot és gondolkodást igényel a kettő. Ha ehhez még hozzávesszük a designt az már káosz:)
2012. jan. 24. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!