Mennyibe kerül manapság egy keresőoptimalizálás egy weboldalra?
Pár tízezer Ft-tól akár több millióig is terjedhet az ár.
Nagy mértékben befolyásolja az árat, hogy mennyi keresőszóra mely keresőkben milyen helyezést szeretnél elérni, továbbá, hogy az adott keresőszavakban mekkora
verseny van.
Az is meghatározó, hogy milyen nyelvterületen szeretnél jó helyezést elérni (esetleg globálisan).
Továbbá az is előfordulhat, hogy még a honlapot is át kell valamelyest alakítani, ha az tartalmilag és szerkezetileg nem megfelelő.
Egyébként sok cég vállal úgy keresőoptimalizálást, hogy azért utólag kell csak fizetni. (Jobb cégeknél) azt szerződésben rögzítik általában, hogy milyen eredmények esetén mennyit kell perkálni.
Szerintem pedig egy büdös fillért ne fizess ilyen hülyeségért. Senki nem tud csodát tenni! Amikor ilyet látok, hogy több százezer, na a tipikus lehúzás a semmiért.
Te is meg tudod csinálni. Amit ők csinálni fognak:
1) keresőszavak: beállítod a meta tag-et. A lényeg, hogy a tartalmi részben minél többször szerepeljen az adott kulcsszó, tehát úgy kell megfogalmazni a weboldal szöveget. Ha az ajtó-ra akarsz találatot, értelemszerűen ne használj rokonértelmű szavakat, még ha a magyarosabb is! Tömd tele az ajtó szóval, de azért ne legyen irritáló az olvasónak sem.
2) A találati listát befolyásolja a látogatottság. Kvázi, egy index.hu oldalt a büdös életben nem fogsz megelőzni egy új oldallal. Ezért ha valaki ezt hirdeti, már kamuzik. Nem lehet! Ha neked 1000 a látogatottságod, neki 1500, ő fog előrébb kerülni. Azaz hirdetni kell az oldalt. Fizetős reklám stb...
3) Beregisztrálhatod linkcenterekbe, hogy minél több oldal mutasson linkeljen a tiedre. Általában ők is ezt teszik. De ez veszélyes. Később a google hátra sorolhat emiatt. Ugyanis nem mindegy, hogy a rád mutató linkoldal milyen minősítéssel rendelkezik. A google vizsgálja folyamatosan, és a kapu-oldalakat, különböző csak linképítésre kialakult oldalakat előbb utóbb hátra sorol(hat)ja...
4) regisztrálsz a webmesterekbe, ott "mindent" leírnak a kereső optimalizálásról is, láthatod a kulcsszavakat stb.
5) Szólj hozzá blogokban, ahol közzé teszed a linkedet.
6( Nincs olyan, hogy egy új oldal a kereső első tíz találatába kerül egy hét alatt! vagy valami csoda folytán. Ahhoz meg kéne előznie az első tízben található oldalak napi egyedi látogatóinak számát.
ha valamit kihagytam, majd kijavítanak. De ezek a humbuk seo szakemberek szerintem egy fillért sem érnek.
a freeweb oldalai, akármilyen sz@rok is, elég előkelő helyen fognak szerepelni, mert rengeteg a látogatója... :) úgy ennyi
Kedves utolsó!
A keresőoptimalizálás a webfejlesztésnek egy külön ága, amihez igenis érteni kell.
Leírtál egy csomó általános dolgot (köztük egy-két badarságot is), de ennél a keresőoptimalizálás sokkal több és komplexebb is.
Kérdező!
Próbálkozz meg először magad a honlap keresőoptimalizálásával! Ha ez nem vezet eredményre, akkor fordulj szakemberhez!
Ha olyan keresőszavakra szeretnél a keresőkben előkelő helyezést, amikben rendkívül nagy a verseny, szinte biztos vagyok benne, hogy otthon nem fogsz nulla tapasztalattal normális eredményt elérni.
# 2/
tipikus amatőr! :D
web-programozó vagyok, nem ingyenes tárhelyen elhelyezett oldalakkal...megnézném ha beírom google -be, a te oldalad hányadik helyen van és az én oldalam...
(kulcsszavak és nem majdhogynem konkrét webcím...)
#3 vagyok, gondolom nekem szólt a 2#ˇ-nek íródott válasz is :) Nulla tapasztalattal az első helyen van oldalam arra a kulcsra, amit én akartam :) Olvastam, gyakoroltam. Tény, hogy a verseny nem nagy, ezt elismerem, és azt is, hogy nem állt szándékomban teletömni a kulcsszavakkal az oldalam. Ha tenném, több kulcsszóra is előrébb végeznék.
Erősebb kulcsszóra profinál ilyen ajánlatot találtam:
Nagyon erős kulcsokra:
1 kulcsszóra 1. helyezés google keresőben: 30.000 Ft/hó
Nah, ha az "index" szóra bárki bemutatja nekem, hogy megelőzi az első helyes index.hu-t, na akkor tényleg azt mondom, ez már valami. De ilyen nem lesz: 1) A látogatottságot SEMMI mahináció nem tudja letaszítani. 2) esetleg hátsó módszerek, amiért kitiltás jár.
Én soha nem fizetnék a SEO-ért. Olvass utána, sok jó cikk van. Persze, általánosságot írtam, mert nem férne ide több száz oldal a témában :)
Minimális látogatottságú oldalt nem lehet az első tízbe tenni, úgy, hogy lesöpörjük a több ezer egyedi látogatójú oldalakat. ez badarság. Esetleg robotokkal nézettetjük a lapját, de a google sem hülye.
Én magamról tudom, sosem fizetnék érte. Bármilyen szomorú is ez a "szakembereknek", pofátlan lehúzás a több százezres ár. Tetszik, nem tetszik.
Bárkinek felajánlom, csinálja meg! Készítsen egy oldalt, ami az index kulcsszóra megelőzi az index.hu-t és első helyen végez :D Hát kiröhögöm az illetőt :)
Itt egy link: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..
Részletesebben leírja, csak nekem nem volt kedvem ennyit pötyögni.
Féléve kitaláltam, nekem kell egy honlap. Felkerestem egy szakértőt, aki 1 milliós ajánlattal fogadott amiben minden benne van. :)
Nem volt mit tenni megcsináltam magam. Jelenleg 8-10 kulcsszóra és még kitudja hány szóösszetételre az első helyezettek közt vagyok, az első indexelést követő 3. hónapban.
Az a tapasztalatom, hogy lehet bármilyen jól optimalizált a honlapod semmit nem ér, ha nincs megfelelő tartalom mögötte.
#2/ - nek igaza van! Az számít leginkább, mennyi az egyedi látogatód, azok visszafordulnak- e az oldalról, vagy ha maradnak mennyi időt töltenek el átlagosan a weboldalon, valamint később visszajönnek- e.
Viselkedéskutatásban élen jár a Google, amit felhasznál az adwords /adsense –ben is.
A SEO szakemberek annyit csinálnak, hogy kulcsszavakkal tömik tele az oldal tartalmi részét, kijavítják a formai (programozási) hibákat, bejövő releváns linkeket szereznek, de a tartalmat nem fogják értékesebbé tenni.
Lehet fizetni az optimalizálásért, mert nem kevés idő és munka, de talán érdemesebb pár hetet rászánni és magadtól megismerni ezt a területet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!