Hogy tudok így hivatkozást létrehozni?
Tegyük fel, hogy van két külön mappám.
Az egyikben van az index.html és a másik green nevezetű mappában a green.html, és az index.html oldalról szeretnék egy hivatkozást csinálni a green.html-re.
De a gond az, hogy ez a két html dokumentum nem egy mappában van. Hanem külön-külön mappában, tehát a <a href="green.html">zöld</a> hivatkozás nem megfelelő.
Arra kell utasítanom, hogy lépjen át a másik mappába és ott nyissa meg a hivatkozást.
Ez elvileg így tudom megtenni:
<a href="..green.html/">Zöld</a>
.. elvileg arra utasítja hogy lépjen a mappában egy szinttel feljebb a / pedig hogy nyissa meg.
De nem működik
Vajon miért? Hogy tudok egyik mappából egy másikba hivatkozni, ez miért nem működik?
Tudom a legegyszerűbb az lenne ha minden html fájl egy mappán belül lenne. De ha ezt nem így szeretném ezt hogy tudom megoldani?
Írd le a hivatkozásba mappa nevét is, úgy is lehet csinálni.
Annyi a lényeg, hogy maradjon relatív. Ha a green.html a green mappában van, akkor:
<a href="..green/green.html/">Zöld</a>
teszt képen feltöltöttem
Semmi nincs benne csak 2 mappa meg a 2 html fájl és a linkelés, és nem értem miért nem működik...
Pedig erre feltétlen rá szeretnék jönni
valaki lessen rá
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Letöltöttem, megnéztem, átírtam: nem kell ... bele
<a href="green/green.html/">Zöld</a>
Méghozzá azért nem, mert ha ezek a fájlok egy szerver gyökerében lennének. A ... ugye az előzetes könyvtárakra utal, de te a gyökérből, azaz a legfelső könyvtárból indulsz ki. Fölötte nincs más, így a green a legelső mappa lesz, és abból nyílik minden más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!