Hogyan működik az, amikor más weboldal számolja azt, hogy a mi oldalunkon hány látogató jár?
Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 15:53
1/5 Antimod válasza:
Tudtommal csak becsülni tudják. Ha magad méreted, akkor kapsz egy kódot, amit be kell illesztened, és számolják a lehívásait.
2/5 anonim válasza:
A te oldaladba bele kell raknod egy kódot. Ez vagy egy javascript kód ami az ő szerverükön megpingel egy url-t, vagy egy képnek a linkje, a lényeg viszont, hogy minden oldalletöltésnél ez a kód miatt a te látogatóid az ő szerverérő is letöltenek valamit. Ezt pedig már pontosan tudja mérni, ezáltal létre tud hozni egy statisztikát.
3/5 A kérdező kommentje:
Ezt én nagyjából eddig is gondoltam, de mi az a kód, mármint a lényege, mi az az utasítás? Javascript tud pingelni? Én néztem ilyen kódokat, de nem látom benne a pingelő utasítást.
2011. nov. 17. 07:11
4/5 anonim válasza:
képzelj el egy kódot, ami azt az utasítást kapja ha letöltődik, hogy egy bizonyos azonosítójú rekordhoz, adjon hozzá egyet. Kb ennyi.
Persze ez az egyszerűsített változat, így az oldalletöltéseket fogja számolni. Az már más dolog, hogy esetleg egy 24 órás sütit is csinál, hogy aznap ne számolja többször azt a látogatót.
5/5 anonim válasza:
Javascriptből nem pingel az semmit, sőt még js sem kell.
Egyszerűen ahogy le lett írva, csak le kell kérni egy tartalmat tőlük. (Ez lehet akár egy megfelelően elkészített kép is.)
És ők ennek a letöltését számlálják.
Ugyan az, mintha egy PHP-s számlálót tennél a saját oldaladba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!