Egy sima CSS nélküli HTML-be, hogyan változtathatom a betüméretet?
Az lenne a problémám, hogy nincs CSS hozzá, tehát ott nem tudok változtetni, szóval csak egy sima kód kellene ehelyett
<font size="2" color="#BDE699"> , mivel a 2-es betüméret túl nagy, az 1-es pedig túl kicsi, középút van? Mellékelnétek nekem a html kódot?, az előbb kaptam egy ilyet,
.p {
font-family: arial;
font-size: 12px;
color: #bde699;
}
de mondom ezzel kb. semmit sem tudok kezdeni, azt sem tudom hova való, vagyis tudom h a css be, de mondom, nekem olyan nincs :P
Akkor csinálj! :)
Itt vannak az alapok:
Amit kaptál azt pedig az oldalad head részébe kell tenni valahogy így:
<head>
<style type="text/css">
p { font-family: arial; font-size: 12px; color: #bde699; }
</style>
</head>
De jobban járnál, ha lenne egy css stíluslapfájlod, mert akkor nem kellene minden oldal fejlécébe beírkálnod a stílusokat:
<head>
<link rel="stylesheet" href="sajatstiluslap.css" type="text/css">
</head>
Ezen esetben a sajatstiluslap.css külső fájlban tarthatod a stílusaidat, ide kéne betenni azt, amit kaptál, tehát:
p {
font-family: arial;
font-size: 12px;
color: #bde699;
}
pedig bizony a css a jövő, és a jelen is, úgyhogy erősen javallott megbarátkozni vele!
Viszont: ha mindenképp nélküle = valami elavult technológiával kívánsz dolgozni, ám legyen:
valamikor a 90es évek végén még úgy adták meg, hogy:
<p><span style="font-size: 19px">Szöveg</span></p>
na, itt a 19px = 19 pixel méretű betű, azt a számot változtasd kedvedre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!