Hogyan tudok beállítani egy szövegnek háttérképet, aminek nem ismerem a hosszúságát?
Ezt a menüpontra érted?
HA igen akkor adsz a link-nek egy ID-t pl. : Menu
CSS-be meg megírod:
#Menu
{
background: URL('elérésiút') // repeat-x vagy repeat-y attól főgg merre szeretnéd , hogy ismétlődjön.
}
rem segített. De ha pl-t s írsz akkor könnyebben tudok segíteni.
Ez igazából egy fejléc része a taltalomnak v nem tudomh mondjam. Tehát az a rész ami tartalom felett van, és megadja a címét.
Eddig a h1 és p -vel próbálkoztam, a háttérkép meg is jelenik, az egy bajom, h egy egész sor szélességben. Tehát ott is van háttér ahol már nincs szöveg. Én azt szeretném, ha csak ott lenne háttér ahol felette szöveg is van.
Mutasd az oldalad, de szerintem te erre gondolsz, hogy van egy adott DIV és abban szöveg, s csak a szövegnek van háttere.
más h nem tom meg mutatni:
[ Szöveg ]
És ahol a "Szöveg" van az kell neked színesbe, ezt úgy csináld, hogy pl. : <b id="Szoveg">Szöveg</b>
#Szoveg
{
background: URL('elérésiút') // repeat-x / y ahogy az előbb írtam.
}
Ezzel a "Szöveg" mögé teszi a képet amit beraksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!