Weblap készítéshez szeretném elkezdeni tanulni a PHP-t. Ti milyen könyvet ajánlanátok?
PHP 24 óra alatt.
Legalábbis haverom valami hasonló könyvet használt, mikor ezt tanulta.
Én a html-t ajánlom elsőnek! Ha az már megvan, ill. valamennyire már boldogulsz vele (értsd: tudsz csinálni egy statikus html lapot..)
Akkor a legtipikusabb kezdő-könyv: Tanuljuk meg a php használatát 24 óra alatt.
és/vagy: a Fekete Biblia (ezt inkább utána..)
Mert én jeelnpillanatban ezen gondolkozom:
Ez a PHP és a MySQL az alapoktól című könyv de találtam egy másik köynvet is a PHP és a MySQL webfejlesztőknek. De ez 6x anyniba kerül és lehet, hogy nekem ez elsőre még nem lenne annyira érthető.
A pontos megnevezés:
Matt Zandstra: Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt
Kiadó: Kiskapu Kft. 2005.
Hát nézd, valóban van benne pár hülyeség, de valamivel el kell kezdeni, és stabil alapok kellenek, hogy folytatni tudd.. mert tudnék linkelni egy 100oldalas handoutot, amiből minden alap dolgot meg lehet tudni, de stabilabban fogsz építkezni, ha részletes, lépésről-lépésre módon végigrágod a 24-et..
Az sql+php témában pedig még egy tipp:
Webvilág-tól : Julie C. Meloni: A PHP, a MySQL és az Apache használata
Azért jó, mert gyakorlati tudást ad.. az azt hiszem 5.fejezetben fórummotor-t csinálsz, meg hasonlók..
(A 24óra alatt sorozat amúgy fent van ncore-on :P )
És jó az elved: netről nagyonsok mindent meg tudsz tanulni, ajánlott később a php hivatalos manual-ja, illetve a szakmai fórumok: weblabor.hu, prog.hu látogatása.
Nekem ez volt meg PDF-ben és elég jópofának és részletesnek tűnik. Microbit-en fent van, ha kell küldök torrent fájlt, hogy leszedhesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!