Ha mysql-be szeretnék elküldeni radiobutton eredményt akkor a tábla készítésekor milyen értéket adjak meg?
Ezt most, hogy érted?
A táblát egyszerűen csak létre kell hozni, azt meg neked kell tudnod, hogy az adattáblában, hány db és milyen típusú mezőket szeretnél létrehozni.
Annak a mezőnek a típusa, melybe a radio button aktuális értékét beírod, teljes mértékben attól függ, hogy a radio button értéke mi lesz.
Ezekre pedig csak te tudhatod a választ, mivel te határozod meg, hogy milyen adatokat akarsz és hogyan az adatbázisban tárolni.
most én nem vágom... az egy dolog h rádiógombod van. de annak az értéke befolyásolja azt, hogy a mysqlben milyen fajta legyen a mező. vágod?
pl a rádiobutton hozzákapcsolod ahhogy h "ő *kakaós *túrós *lekváros palacsintát evett"
ha elküldöd a tábládba hogy felvedd, akkor értelem szerűen azt fogja beírni amelyik épp kivan jelölve... legalábbis annak az értékét. szóval kakaós, túrós vagy lekváros.
Tök egyszerű form:
Hogy hívnak?
input type text
Hogy eszed a palacsintát?
*kakaósan
*lekvárosan
*túrósan
ha elküldöd a formot megkapsz 2 változót.
Ugye a nevét meg hogy hogyan eszi a palacsintát.
Kiírathatod a feldolgozó php fájloddal, hogy "Jancsi kakaósan szereti."
Ha ennyire nem vagy tisztában a dolgokkal akkor hanyagold még a mysql-es felvételt. egyenlőre dolgozz csak kiíratásokkal. Amugy amivel én példálóztam annak VARCHAR "értéket" adnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!