Php vagy html? (köszi elöre is)
Mi a különbség a kettö nyelv közöt?
Melyikkel lehet jóbb weblapot késziteni?
A html-el csak formailag lehet weblapot csinálni, tehát csak szöveg, kép, táblázat, stb.
PHP-val pedig statikussá lehet tenni, tehát pl egy regisztráció.
Ha nincs szükséged ilyesmikre, akkor elég a HTML, de ha kell ez is, akkor mindkettő.
Előző válaszoló!
A PHP-vel dinamikus weboldalt lehet készíteni, és nem statikust.
Kérdező!
A HTML csupán egy leíró nyelv, a tartalom megjelenítésére szolgál. Lehet benne stílust is definiálni, de ma már a stílus definiálására a CSS-t használják, mely szintén csak leíró nyelv. A stílus és tartalom kettéválásával a fejlesztői munka eléggé leegyszerűsödött.
A PHP pedig egy szerver oldali programozási nyelv, de használatához szükséges a HTML ismerete is, mivel a kliens gépén megjelenítendő tartalmakat HTML kimenetre kell küldeni, és ha még valami stílust is szeretnél neki adni, akkor a CSS-t is tudni kell használni.
Lényeges, hogy a PHP-vel dinamikussá lehet tenni egy honlapot, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a weboldalon található tartalom nem állandó.
PHP mellé célszerű ismerni a MySQL lekérdező nyelvet, hogy adatbázist is tudj kezelni.
Első vagyok: Bocs, elírtam. Dinamikusra gondoltam :)
Tehát ha pl adatbázis kezelés szükséges a weblapra, akkor kell PHP.
Kérdező!
Az általad felsoroltak mellé meg ezeket erősen ajánlom:
MySQL (PHP mellé szinte kötelezőnek mondható)
JavaScript kliens oldali programozás (Főleg a látvány miatt és a fölösleges kliens és szerver kommunikációk elkerüléséhez)
AJAX (Ez is JavaScript, pl nagyon hasznos tartalmak betöltéséhez, a teljes oldal újratöltése nélkül, stb.)
Ha ezt mind megtanulod, akkor igen jó honlapokat fogsz tudni készíteni.
Attól függ... egy jó, és szép oldalt össze lehet hozni HTML és CSSből is.
Ha dinamikusat is akarsz, akkor legalább kell még mellé a PHP is, de ha a MySQL-hez is értesz, akkor még jobb. Ha kliensoldalon is akarsz programozni, akkor pedig a Javascripthez is kell értened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!