Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Php vagy html? (köszi elöre is)

Php vagy html? (köszi elöre is)

Figyelt kérdés

Mi a különbség a kettö nyelv közöt?

Melyikkel lehet jóbb weblapot késziteni?

2011. júl. 5. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:

A html-el csak formailag lehet weblapot csinálni, tehát csak szöveg, kép, táblázat, stb.

PHP-val pedig statikussá lehet tenni, tehát pl egy regisztráció.

Ha nincs szükséged ilyesmikre, akkor elég a HTML, de ha kell ez is, akkor mindkettő.

2011. júl. 5. 13:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Jha értem mert olvasgatom a tanfolyamokat és azért mert ilyeneket vannak hogy php tanfolyam meg külön html de azért köszi:)
2011. júl. 5. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Az első válaszolóval nem értek egyet, PHP-vel pont hogy dinamikussá lehet tenni a weboldalt. Ha csak HTML-t használsz, akkor tudsz egyszerű statikus oldalakt csinálni.
2011. júl. 5. 13:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha regisztrációt, fórumot vagy vendégkönyvet akarsz az oldaladra, esetleg egy adminfelületet, akkor kell a Php is. Ha külső tárhelyen akarod elhelyezni, akkor komoly biztonsági és kriptográfiai tudás is kell.
2011. júl. 5. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló!

A PHP-vel dinamikus weboldalt lehet készíteni, és nem statikust.

Kérdező!

A HTML csupán egy leíró nyelv, a tartalom megjelenítésére szolgál. Lehet benne stílust is definiálni, de ma már a stílus definiálására a CSS-t használják, mely szintén csak leíró nyelv. A stílus és tartalom kettéválásával a fejlesztői munka eléggé leegyszerűsödött.

A PHP pedig egy szerver oldali programozási nyelv, de használatához szükséges a HTML ismerete is, mivel a kliens gépén megjelenítendő tartalmakat HTML kimenetre kell küldeni, és ha még valami stílust is szeretnél neki adni, akkor a CSS-t is tudni kell használni.

Lényeges, hogy a PHP-vel dinamikussá lehet tenni egy honlapot, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a weboldalon található tartalom nem állandó.

PHP mellé célszerű ismerni a MySQL lekérdező nyelvet, hogy adatbázist is tudj kezelni.

2011. júl. 5. 13:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok: Bocs, elírtam. Dinamikusra gondoltam :)

Tehát ha pl adatbázis kezelés szükséges a weblapra, akkor kell PHP.

2011. júl. 5. 14:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha egy profi oldalt el akarsz késziteni akkor nem árt ha tudom ezt úgye html php css?és ebböl már össze lehet hozni egy jó oldalt akkor ??
2011. júl. 5. 14:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az általad felsoroltak mellé meg ezeket erősen ajánlom:

MySQL (PHP mellé szinte kötelezőnek mondható)

JavaScript kliens oldali programozás (Főleg a látvány miatt és a fölösleges kliens és szerver kommunikációk elkerüléséhez)

AJAX (Ez is JavaScript, pl nagyon hasznos tartalmak betöltéséhez, a teljes oldal újratöltése nélkül, stb.)

Ha ezt mind megtanulod, akkor igen jó honlapokat fogsz tudni készíteni.

2011. júl. 5. 14:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól függ... egy jó, és szép oldalt össze lehet hozni HTML és CSSből is.

Ha dinamikusat is akarsz, akkor legalább kell még mellé a PHP is, de ha a MySQL-hez is értesz, akkor még jobb. Ha kliensoldalon is akarsz programozni, akkor pedig a Javascripthez is kell értened.

2011. júl. 5. 14:42
 10/10 A kérdező kommentje:
áhá már értem!
2011. júl. 5. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!