Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Szeretném megoldani PHP-val...

Szeretném megoldani PHP-val az admin felületen az átirányításokat hogyan lehetne?

Figyelt kérdés
Az admin felületen van egy bejelentkező rész, és van egy olyan rész amikor tud a főoldalra posztolni. Nah ha valaki már be volt jelentkezve és tudja a posztolós linket akkor könnyen elérheti jelszó nélkül is. Azt szeretném hogy ha nincs bejelentkezve akkor a posztfelületről átirányítsa a bejelentkező részre. Én úgy szerettem volna megoldani, hogy egy változó értékét a helyes bejelentkezéskor true ra állítom, ha false akkor átirányítom. Include-val beillesztem a poszt felületre a másik fájlt, hogy a változó meglegyen.
2011. júl. 4. 22:48
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Sürgős segítséget kérnék!!!!! Előre is thx all
2011. júl. 4. 22:48
 2/16 anonim válasza:

Session kell neked.

Googlebe beírod: PHP Session és kidob egy PDF doksit, azt olvassad :D

2011. júl. 4. 23:18
 3/16 anonim válasza:

Lényegében am. a megoldás hasonló ahhoz amit te is leírtál. Lényeg, hogy mindig törekedj a logikusságra, egyszerűségre (Mindig van egy "könnyebb" megoldás).

Fejből nem tudok már sokat segíteni, mert rég nem foglalkoztam ezzel, de neten mindent letudsz szedni, ha tudod mire keressél (fentebb írtam: arra.)

Egyszerűen egyébként: Loginnál megjegyzed, hogy adott felhasználó bejelentkezett, logged = true ekkor. A postolás.php-t meg eleve úgy kezded, hogy if(logged == true) postolhat else nem postolhat :) Pl ilyenkor át is irányíthatod a loginformra, vagy mittomén.

Rég nem foglalkoztam PHP-vel, de valami ilyesmi volt. Olvass utánna, na meg folyamatosan szűrjed a "kellemetlen" karaktereket is, hogy elkerüld az sql injectiont meg stb támadásokat.

Csőváz :D

2011. júl. 4. 23:25
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi

de ennél az if($logged == true) ennél a változó "átjön" a másik fájlból ha inclu-olom????

2011. júl. 5. 09:06
 5/16 zsomkovacs ***** válasza:
PHP-ban a legkényelmesebb átirányítás szerintem a header("Location: index.php");
2011. júl. 5. 12:16
 6/16 anonim ***** válasza:

include: az "inklúdolt" fájl tartalmát beírja az adott helyre = bár a kód látása nélkül nem mondható 100ra, de: ha jól van megírva, akkor igen, 'átadódik':

0.php:

<?php

$x = "változó tartalma";

include('1.php');

?>

1.php:

<?php

echo $x;

?>

így a 0.php-t megnyitva: kiírja hogy "tartalom" ... remélem, a példa szemlélteti, hogy hogyan kezeli a függvény a változót.

2011. júl. 5. 12:20
 7/16 A kérdező kommentje:

Ez így nem lenne jó?

login.php

<?php

$logged = true;

?>

index.php

<?php

include('login.php');

if($logged == true){

echo "

true

";

}

else{

echo "

";

}

2011. júl. 5. 19:53
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem tudtam befejezni mert beszart a TAB :D
2011. júl. 5. 20:00
 9/16 anonim ***** válasza:

hát, ha a $login = "true"; -t így az elején definiálod, akkor az bizony mindig be lesz lépve.. én csak egy működési példát akartam adni az include-hoz...

Ami sztem neked kellene:

van egy űrlapod ugye, melyről bejön két adat:

$nev és $jelszo

van elvileg valami hely, ahova el vannak ugye mentve a jó adatok: $adminjogu-nev és $adminjogu-jelszo

if ($nev == $adminjogu-nev && $jelszo == $adminjogu-jelszo) {

$login = "true";

//ide be is teheted a belépéshez kötött műveleteket

} else {

$login = "false";

echo "Elb@sztad a jelszót, te szerencsétlen!!";

}

én erre gondolok a kérdésedből, de pontosíts, ha elbeszélünk egymás mellett!!

2011. júl. 5. 22:57
 10/16 A kérdező kommentje:

Én arra gondoltam hogy:

Ha bejelentkezik a login.php-n akkor true-ra állítja a $logged változó értékét... Ha el akarja érni az admin_index.php-t akkor leellenőrzi hogy a $logged változó értéke milyen. Ha true akkor ott marad tehát eléri az oldalt, ha false akkor átirányít, és minden alkalommal amikor elhagyja az admin index et akkor visszaállítja false ra....

nah ennyi lenne...

2011. júl. 5. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!