Szeretném megoldani PHP-val az admin felületen az átirányításokat hogyan lehetne?
Session kell neked.
Googlebe beírod: PHP Session és kidob egy PDF doksit, azt olvassad :D
Lényegében am. a megoldás hasonló ahhoz amit te is leírtál. Lényeg, hogy mindig törekedj a logikusságra, egyszerűségre (Mindig van egy "könnyebb" megoldás).
Fejből nem tudok már sokat segíteni, mert rég nem foglalkoztam ezzel, de neten mindent letudsz szedni, ha tudod mire keressél (fentebb írtam: arra.)
Egyszerűen egyébként: Loginnál megjegyzed, hogy adott felhasználó bejelentkezett, logged = true ekkor. A postolás.php-t meg eleve úgy kezded, hogy if(logged == true) postolhat else nem postolhat :) Pl ilyenkor át is irányíthatod a loginformra, vagy mittomén.
Rég nem foglalkoztam PHP-vel, de valami ilyesmi volt. Olvass utánna, na meg folyamatosan szűrjed a "kellemetlen" karaktereket is, hogy elkerüld az sql injectiont meg stb támadásokat.
Csőváz :D
Köszi
de ennél az if($logged == true) ennél a változó "átjön" a másik fájlból ha inclu-olom????
include: az "inklúdolt" fájl tartalmát beírja az adott helyre = bár a kód látása nélkül nem mondható 100ra, de: ha jól van megírva, akkor igen, 'átadódik':
0.php:
<?php
$x = "változó tartalma";
include('1.php');
?>
1.php:
<?php
echo $x;
?>
így a 0.php-t megnyitva: kiírja hogy "tartalom" ... remélem, a példa szemlélteti, hogy hogyan kezeli a függvény a változót.
Ez így nem lenne jó?
login.php
<?php
$logged = true;
?>
index.php
<?php
include('login.php');
if($logged == true){
echo "
true
";
}
else{
echo "
";
}
hát, ha a $login = "true"; -t így az elején definiálod, akkor az bizony mindig be lesz lépve.. én csak egy működési példát akartam adni az include-hoz...
Ami sztem neked kellene:
van egy űrlapod ugye, melyről bejön két adat:
$nev és $jelszo
van elvileg valami hely, ahova el vannak ugye mentve a jó adatok: $adminjogu-nev és $adminjogu-jelszo
if ($nev == $adminjogu-nev && $jelszo == $adminjogu-jelszo) {
$login = "true";
//ide be is teheted a belépéshez kötött műveleteket
} else {
$login = "false";
echo "Elb@sztad a jelszót, te szerencsétlen!!";
}
én erre gondolok a kérdésedből, de pontosíts, ha elbeszélünk egymás mellett!!
Én arra gondoltam hogy:
Ha bejelentkezik a login.php-n akkor true-ra állítja a $logged változó értékét... Ha el akarja érni az admin_index.php-t akkor leellenőrzi hogy a $logged változó értéke milyen. Ha true akkor ott marad tehát eléri az oldalt, ha false akkor átirányít, és minden alkalommal amikor elhagyja az admin index et akkor visszaállítja false ra....
nah ennyi lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!