Vki segítene egy egyszerű űrlap weboldal készítésében?
Na szóval egy olyan weboldalt szeretnék HTML-be ami elküldi az oda látogatók által beírt adatokat (egyszóval űrlap).Sajna FrontPage-ben nem tudtam megcsinálni kellően.Az ismerősöm akit meg szerettem volna kérni egy éve Svédországba utazott, de azt mondta, hogy itt biztos találok vki olyat aki szívesen segítene v. elmagyarázná...A lényeg, hogy egy adott háttérre kell "beprogramozni" két doboz-t amibe írhatnak (felhasználónév,jelszó) ill. néhány jelölőnégyzetet szintén korábban megadott helyre tenni.(Ezek nem is fontosak csak lehessen őket ki be pipálgatni.)
Ha vki segítene részletesebben is elmondanám.Haver szerint ez egy rutinos embernek 10-20 perc lehet maximum...
Kedves kérdező! Felhívnám a figyelmedet egy apróságra: ennek az oldalnak a címe tudtommal az, hogy gyakorikerdesek.hu nem pedig unankozo_emberek_akik_ingyen_szeretnenek_dolgozni.hu
Kérdésedre válasz: hát persze, és téved haverod, egy általad "egyszerű űrlap weboldal"-nak titulált cucc kb. egy profinak 2 percébe, ha belekerül.. meg is írtam, tessék:
<html>
<head>
<title>Adatok:</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="feldolgozofajl.php">
<div>
<label>Felhasználónév: <input type="text" name="felhnev" value="" /></label>
</div>
<div>
<label>jelszó: <input type="password" name="pass" value="" /></label>
</div>
<div>
<input type="checkbox" name="bepipalnivalo" value="igen"
</div>
<input type="submit" value="Elküld" />
</form>
</body>
</html>
íme egy űrlap: egy felhasználónév egy jelszó és egy bejelölhető box... azt most nem volt kedvem kipróbálni, hogy működik-e, de elég valószínű.. max elgépelési hiba lehet... na, innen már csak annyi a dolgod, hogy a feldolgozofajl.php-t létrehozod és abban feldolgozod az adatokat...
u.i.: a frontpage-ben az insert, magyarul beszúrás menüben van egy form nevű almenü, amiben megtalálod az elemeket, de az nem épp használható kódot fog írni, úgyhogy nem javaslom... ja, és ha több pipálódoboz.. amit checkbox néven ismerünk, kellene, akkor duplikálod a "<div>
<input type="checkbox" name="bepipalnivalo" value="igen"
</div>" részt, persze egyedi névvel...
majd írj kommentet, hogy megy-e
Hát így első körben ötletem: erről volt szó itt már.. emailt küldeni nem tudsz gépről! A frontpage elég hülye prgram, 'ne hallgass rá' ha ilyesmivel akarsz igazán jól foglalkozni, akkor sima notepad-dal írj kódot..
Szóval: 1.) A fájl a gépeden van, vagy feltöltötted szerverre?? <-ha gépen van, onnét sehogy sem lehet elküldeni.
2.) ha szerveren van: na figyi: a frontpage egy html szerkesztő; a html = egy böngésző által megjelenített nyelv; most nem vok túl szakszerű, de fontos, hogy megértsd: Ami *.html-ben van, azt a böngésző elolvassa és kiírja; ennyi, nem több.. ha műveleteket akarsz végezni, ahhoz szerver oldali nyelv kell, esetünkben a php.. Szóval a korábban leírt kódomban meghatározott feldolgozofajl.php-ba kellene megírnod, hogy mi történjen az adatokkal. Ha emailt akarsz küldeni, akkor a mail() függvény segítségével tudod megtenni, lásd: google: php mail()
írj majd, hogy mi lett
Igen a fájl az atw tárhelyemen van.
Köszönöm, hogy leegyszerűsítetted:).Tehát akkor frontpage semmilyen műveletet nem lehet végezni annak ellenére, hogy itt-ott "kínál" rá lehetőséget...Na most már addig eljutottam, hogy nem error kapok, hanem kíírja, hogy szar a php.-m:).
jelenleg így néz ki:
"<?php
mail("pauluszkrisztian@gmail.com")
?>"
Sajna php-hoz nem értek ezt írtam össze gugliból így 5 perc alatt.
hát, nem egészen pontos, amit írsz, bár lényegében igen: ha nem tudod FP nélkül megírni, akkor a progiban írt kódot nem hiszem, hogy sikerül működésre bírni...
Másrészt: éédes istenem!! :D:D:D:D Tényleg ne haragudj, hogy leidiótázlak, tudom, hogy nem úgy születünk, hogy mindent tudunk, és tetszik a hozzáállás, hogy próbálkozol, de ez kicsit nem jó.... legközelebb, ha keresgélsz, tedd inkább a php.net oldalon...
Na de hogy megint írjak produktívat: a mail függvény használata: lefordítva Neked is érthető nyelvre:
$akinekkuldom = "cim@szolgaltato.hu"; // a címzett
$tartalom = "Kedves.. heló!"; // levél tartalma
$cim = "A levél címe"; // levél címe
mail($akinekkuldom, $cim, $tartalom); // levél elküldése
nagyjából ennyi lenne a működése... két megjegyzés: atw-n napi 40 db emailt küldhetsz el vele. A levél gmailen tuti, hogy a spamek közé landol.... ezt a megoldást akkor szoktuk használni, ha a cél: egy honlapról üzenet küldése saját magunknak.. ilyenkor a $cim-be standard olyan dolgot írunk, hogy pl: lecsókolbász ... aztán csinálunk az emailfiókunkban egy szűrőt, freemailnél mappát, stb, ami a lecsókolbász tárgyú emailjeinket külön helyre/címke alá gyűjti...
Erre akarod használni??
u.i.: ha nem értesz a programozáshoz, javaslom, hogy előszörre ne tutorialokat keress, hanem kész, free szkripteket..
u.u.i.: lassan leírhatnád, mi a konkrét feladat, mert már hajlok afelé, hogy gyorsabban és produktívabban tudok tanácsokat adni, ha tudom, mi a feladat... írj, ha kell...
Egyenes és magától értetődő az amit mondasz.Sajna semmi tapasztalatom nincs ezekben azon kívül amit összeszerencsétlenkedtem:).Átérzem, hogy mit gondolsz hiszem az én szakágamba ugyanez van.Mindenki máshoz ért:)...
Na megpróbálom beüzemelni a php-t.De havernak kiküldtem hétvégére, hogy ha van 10 perce meló mellet csinálja már meg:)....Amúgy ha ő nem tudja beszorítani esetleg te vállalnád, hogy segítesz?
megint én: szóval: amúgy tényleg nem bunkózni akartam azzal, amit írtam, csak próbáltam tárgyilagos lenni... +azért írtam korábban, hogy írd le konkrétan, hogy mit szeretnél, mert: akartam írni ide példakódot, hogy mi hogyan van.. de akkor már egyszerűbb, ha megírom a Te esetedet... szóval, ha kell segítség, akkor:
1.) van ugye az űrlap.. na, ott mi szerepeljen? /felhasználónév, jelszó, + mi legyen a jelölők szövege?/
2.) feldolgozzuk az adatokat, és elküldjük emailben: milyen formában? egy példa: az érkező email:
"Tárgy: email a honlapról"
"üzenet: A honlapon regisztrált:
Felhasználó: ***** //az, amit beírt
Jelszó: ********** //az, amit beírt
//ha bejelölte pl az 1. jelölőt, akkor milyen szöveg jöjjön? pl: "**** felhasználó kért hírlevelet"
Aztán még illene tudni, hogy: ha pl semmit sem írt be jelszónak, akkor elküldje-e, vagy dobjon egy hibaüzenetet, hogy "hiba! minden mező kötelező" v ilyesmi....
Na, szóval ha nem sikerül segítséget szerezni, látom, eleget foglalkoztál vele, szóval nem a sültgalabot vártad, csak nem megy.. úgyhogy írd meg, mi kéne, elvileg lesz időm, és megcsinálom..
u.i: még: két fájl lesz: egy *.html és a feldolgozofajl.php; akarsz-e még olyat, hogy az emailben elküldött adatokat el is mentse szerveren? (később hátha kedvet kapsz hozzá, hogy feldolgozd) valamint: egy mappában lehetnek-e a fájlok? ha nem, akkor elérési út miatt add meg a helyzetüket (pl: a html az index.html része lesz, a feldolgozó meg az src="index_elemei/valami/valami/feldolgozofajl.php" helyen lehet csak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!