Miért ilyen még mindig a gyakorikerdesek.hu kódja?
Ha van itt tapasztaltabb webfejlesztő(vagy akár egy hozzám hasonló lelkes amatőr), az az oldal kódjába inkább bele se kukkantson! Hihetetlen mik vannak benne.
Miközben a DOCTYPE XHTML1.0 Strict (!), az oldal táblázatos elrendezést használ, DIV-ekkel vegyítve. Az egész oldal be van rakva egy teljesen fölösleges DIV-be. Ráadásul vannak benne olyan hibák, ami miatt nem is valid XML, nem hogy még Strict XMHTML.
Komolyan nem értem miért nem javítják már ki. Egy ekkora forgalmú oldalnál szerintem elég sokat számít, hogy hány kb méretű egy oldal... Ami itt van, azt néhány óra alatt át lehet írni egy XHTML 1.0 Transitionalba, és az odal mérete kb a felére csökkenne.
F/18
1. Szerintem ez nem a te problémád
2. XML az nem XHTML
3. XHTML 1.0 bármely típusnak rossz az adatküldése, ezért is jön be a HTML5
4. hogy hogyan oldják meg az oldal div/table/css kódolását, ismét nem te problémád. :)
Minden XHTML dokumentum XML dokumentum, tehát az XML szabályainak is meg kell felelnie.
Ez az oldal közel sem felel meg annak a szabványnak, ami a DOCTYPE-ban szerepel.
Egyébként igenis olcsóbb lenne, ugyanis a havi költség = oldalletöltések * oldal mérete * üzemeltetési költség.
Egyszóval ha megfelezed az oldal méretét, akkor az havi költség is a felére csökken. Azt a néhány órás/napos munkát, amivel meg lehetne felezni az oldal méretét, bőven megérné!
Legalább megnézted egy hivatalos valisdatorban az oldalt, mielőtt ilyeneket írsz? Csak apró tag problémák vannak.
Pár apróbb hiba?!
A validator csak a legszembetűnőbb hibákat szűri ki, például ahol nem felel meg az XML-nek, vagy ahol olyan ícmkét használsz ami nincs bene az XHTML-ben.
Szerinted mióta semantic táblázatokkal formázni az oldalt? Azt még a transitional szabvány sem engedi meg...
Nem baromság, amit a havi költségekről írok.
Vagy szerinted az adatforgalmi költéség az független az oldal méretétől?
Minél kisebb az oldal, annál olcsóbb internetvonal elég az üzemeltetéséhez, és annál kevesebb és olcsóbb szervergépre is lesz szükség! Arról nem is beszélve, hogy a látogatóval is kib_szol, ha túl nagy az oldalad, mivel nem mindenkinek korlátlan a netje. (Például nekem telón csak 100mb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!