Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet megcsinálni?

Hogyan lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés

hogy lehet kimenteni dolgokat weboldalrol egy txt fileba?

pl: e-mail küldés adatait elmenteni egy temp.txt -be?

vagy ip címet?

2011. jún. 29. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:

win gomb + r (egyszerre lenyomva)

Ide beírod, hogy Notepad.

Ide pedig bemásolhatsz amit csak akarsz...

(böngésződben egérrel kifelölöd, majd jobb klikk és másolás... aztán a notepadban jobb klikk és beillesztést

2011. jún. 29. 21:22
 2/6 A kérdező kommentje:
úgy értem hogy az oldalamon kitölti az kliens a dolgokat és a submit gomb lenyomása után elküldi a dolgokat egy txt -be
2011. jún. 29. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:

egyszerű: az űrlapelemeket ugye feldolgozza valami, amit az action paraméterben megadtál... na, abban a remélem .php kiterjesztésű fájlba beleírod, hogy mentse el: fopen()-nel megnyitod a valami.txt-t sztem leginkább hozzáfűzésre, az űrlap elemeit változóvá alakítod, összefűzöd egyetlen stringgé, beleírod a fájlba, azt kész is..

ne felejtsd el fclose-zolni a végén a filet, + adj neki chmod777-et, különben nem tudod írni....

hú, ez így kicsit kusza lett; kérdezz, ha valami nem világos..

2011. jún. 29. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Adatbázissal jobban jársz. Fájlkezelést adatok tárolására nagyon nem jó.

amúgy IP: $_SERVER['REMOTE_ADDR'] globális változó tárolja

2011. jún. 30. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:

23:29-nek: a fájlkezeléssel a kérdésre válaszoltam = hogyan lehet egy temp.txt-be írni az adatokat.. mert ezt kérdezte... különben tulajdonképp igazad van; az adatbázis jobb megoldás.. bár: létező fogalom a txt adatbázis.. soksok scriptet találhatsz, ahol *.txtbe ír pl vendégkönyv, fórum stb esetű php.. sőt, konkrétan van egy webcounter scriptem is, ami ip alapján számol, melyeket txt-be menti el..

Bár 'illik' a public-on kívülre tenni, ha meg parás az adat biztonsága, akkor simán megsózod, hasheled és úgy tárolod el, de létező/működő megoldás..

(nem kötekedni akarok, vagy ilyesmi; csak azért mondom, mert sztem ha valaki a gyik.hu-n kérdez ilyet, akkor nem bill gatessel beszélgetünk, szóval gondolom, random meg szeretné oldani a gondját és ennyi: ahhoz meg sztem egyszerűbben megtanul annyit, hogy:

<?php

$valtozo = fopen("fajl.txt", 'a');

fputs($valtozo, $mentett);

fclose ($f);

?>

mint hogy sqlezni álljon neki..)

2011. júl. 1. 00:26
 6/6 A kérdező kommentje:
okés köszi megvan :)
2011. júl. 1. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!