Hogyan lehet megcsinálni?
hogy lehet kimenteni dolgokat weboldalrol egy txt fileba?
pl: e-mail küldés adatait elmenteni egy temp.txt -be?
vagy ip címet?
win gomb + r (egyszerre lenyomva)
Ide beírod, hogy Notepad.
Ide pedig bemásolhatsz amit csak akarsz...
(böngésződben egérrel kifelölöd, majd jobb klikk és másolás... aztán a notepadban jobb klikk és beillesztést
egyszerű: az űrlapelemeket ugye feldolgozza valami, amit az action paraméterben megadtál... na, abban a remélem .php kiterjesztésű fájlba beleírod, hogy mentse el: fopen()-nel megnyitod a valami.txt-t sztem leginkább hozzáfűzésre, az űrlap elemeit változóvá alakítod, összefűzöd egyetlen stringgé, beleírod a fájlba, azt kész is..
ne felejtsd el fclose-zolni a végén a filet, + adj neki chmod777-et, különben nem tudod írni....
hú, ez így kicsit kusza lett; kérdezz, ha valami nem világos..
Adatbázissal jobban jársz. Fájlkezelést adatok tárolására nagyon nem jó.
amúgy IP: $_SERVER['REMOTE_ADDR'] globális változó tárolja
23:29-nek: a fájlkezeléssel a kérdésre válaszoltam = hogyan lehet egy temp.txt-be írni az adatokat.. mert ezt kérdezte... különben tulajdonképp igazad van; az adatbázis jobb megoldás.. bár: létező fogalom a txt adatbázis.. soksok scriptet találhatsz, ahol *.txtbe ír pl vendégkönyv, fórum stb esetű php.. sőt, konkrétan van egy webcounter scriptem is, ami ip alapján számol, melyeket txt-be menti el..
Bár 'illik' a public-on kívülre tenni, ha meg parás az adat biztonsága, akkor simán megsózod, hasheled és úgy tárolod el, de létező/működő megoldás..
(nem kötekedni akarok, vagy ilyesmi; csak azért mondom, mert sztem ha valaki a gyik.hu-n kérdez ilyet, akkor nem bill gatessel beszélgetünk, szóval gondolom, random meg szeretné oldani a gondját és ennyi: ahhoz meg sztem egyszerűbben megtanul annyit, hogy:
<?php
$valtozo = fopen("fajl.txt", 'a');
fputs($valtozo, $mentett);
fclose ($f);
?>
mint hogy sqlezni álljon neki..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!