Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » A HTML ben táblázattal vagy...

A HTML ben táblázattal vagy div-ekkel célszerűbb oldalt csinálni?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallottam hogy a táblázat html-ben elavult, de sokkal könyebb elkészíteni az oldal szerkezetét mint divekkel. ez a saját tapasztalatom. Div-ekkel sokkal nehezebb dolgozni mint táblázattal...
2011. jún. 28. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:

A táblázatos módszer valóban elavult. A táblázatokat arra használjuk, amire kitalálták őket, pl. egy listát megjeleníteni vele.

A DIV-es módszer jobb, és leegyszerűsíti az oldal kódját:

<table id="valami">

<tr>

<td>

TARTALOM

</td>

</tr>

</table>

vagy

<div id="valami">TARTALOM</div>

Melyik a szebb?

Főleg ha egy bonyolult oldalról beszélünk, a folyamatos táblázatok, és a táblázaton belüli táblázat beágyazás, már olyan kódot eredményezne, amin csak kapkodnánk a fejünket.

Szóval az én válaszom a DIV!

DE, ha DIV-ezünk, akkor CSS-ezni is kell! CSS nélkül a DIV-nek semmi értelme. A pusztán meg táblázattal írt oldal CSS nélkül, meg zavaros lesz, nehéz lesz módosítani, és még sorolhatnám...

2011. jún. 28. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Ma már érdemesebb div-eket, és CSS-t használni, sokkal szélesebb lehetőségeket nyújtanak a div-ek, sokkal jobban tudod formázni, és jobb design-t tudsz elérni vele, ha CSS-el beállítod a tulajdonságait, akkor igazából egyszerűbbé válhat egy nagyobb oldal elkészítése és karbantartása.

Persze nem nagy probléma az sem, ha te táblázattal dolgozol, éppúgy minden böngésző meg fogja jeleníteni.

2011. jún. 28. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Amikor elkezdtem a szakmát az első pár évben én is mindent táblázattal oldottam meg. Aztán kb 3-4 éve áttértem a divekre. És most ott tartok, hogy inkább dolgozok divvel, mint táblázattal. Az a pár honlap, amikor áttérsz és teljesen belejössz a dives vázkészítésbe, az nehéz. Viszont, ha már van benne gyakorlatod, utána már semmivel nem lesz ördöngösebb, mint egy táblázatos váz elkészítése.
2011. jún. 28. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Más a div és más a táblázat. A táblázat nem az oldal tagolására , formázására szolgál,hanem arra,hogy adatokat táblázatosan jeleníts meg.
2011. jún. 28. 15:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Én igazából csak táblával dolgozom: [link] Lehet hogy nem jó a szerver mert csinálják

Nálam mindig az Internet Explorer szart be...

A táblázattal pedig mindent jól jelenít meg...

2011. jún. 28. 18:08
 6/6 anonim válasza:
Szerintem divekkel könnyebb dolgozni és áttekinthetőbb.
2011. júl. 6. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!