Hogyan tudom az online látogatás scriptemet 20 másodpercenként frissíteni?
Na szóval van egy scriptem amit szeretnék úgy megoldani hogy autómatikusan frissítsen a megadott másodpercben
Itt van a script kódja:
<script type="text/javascript" src=" [link] type="text/javascript">WAU_tab('smq7iuhewsii', 'right-middle')</script>
Legjobb megoldás az AJAX hívás használata.
Ezzel ki tudod kerülni a teljes oldal újratöltődését.
Ajánlom, nézz utána, hogyan lehet tartalmaz betölteni divbe AJAX-szal.
Nekem ez egy kicsit magas :S
nem én írtam a scriptet, ugy találtam a neten. Az ajax oldalon vannak kódok azokat hova kell másolni?
A timeout függvény kódját se értem hova kell másolni
A js scriptnél ilyen kodot találtam:
<script language=javascript>
var x = 0; function testtimeout()
{
x = x+1; alert(" value of x is - "+x); setTimeout("testtimeout()",5);
}
</script> (ezt hova másoljam, Mlap-os vagyok. :)
és köszi hogy segítetek.
Ha nem konyítasz a kliens és szerver oldali programozáshoz, akkor először azt kéne megtanulnod, mert nélküle nem oldod meg a problémát.
Az AJAX hívás lényege, hogy háttérben indítasz kérést a szerver felé.
A te konkrét esetedben 20 másodpercenként kell indítanod egy Ajax hívást, hogy lekérd a legújabb látogatási információkat. A lekért adatokat pedig betöltöd egy divbe.
Amit linkeltem az AJAX-szal kapcsolatban, azok jó példák a használatára, de amíg nem értesz a programozáshoz, addig az AJAX nem is fog menni.
Még egy lehetőséged van, de ez elég amatőr megoldás, hogy a látogatási információkat, amiket a script generál, egy külön lapon tárolod, és ezt iframe-be töltöd be, és egyszerűen ezt frissíted 20 másodpercenként.
Itt pedig egy példát találsz oldalfrissítésre:
Ha ezek alapján sem megy a dolog, akkor itt az ideje, hogy beszerezz pár könyvet a webprogramozásról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!