Mikor lehet használni?
javascriptre gondolok
mikor tudom pl: $( document ).ready() -t használni?
mert a google chorme kiírja a console-ban hogy "$" <- ezt nem ismeri fel
és semelyiket sem ismeri fel pl: $( ' #divid ' ) és itt is a "$" jelet veszi hibának
vagy esetleg css-t hozzáfűzni pl:
document.getElementById('kep1').css('opacity', '0.5')
vagy $(' #kep1 ').css('opacity', '0.5')
mert egyszer volt egy ilyenem és működött benne mind a kettő dolog
lehet hogy be kell hívni a Jqueit?? vagy mit kell vele csinálni hogy működjön?
pl behívni:
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/custom.js"></script>
és akkor ez honnan szedi le a dolgokat?
jiszen csak egy js/ van ott
(második küód sorozat)
nagyon örülnék ha segítenétek
köszönöm szépen :)
Uncaught ReferenceError: $ is not defined
jah és ezt se hagyom ki
de azt nem értem hogy ezt: <script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
honnan olvassa ...
Ha ilyesmivel szeretnél foglalkozni akkor kezdj el barátkozni a xampp-al(de wamp is tökéletes ha windows-od van, nem tudom milyen platformon dolgozol). Arról már biztosan hallottál, hogy ahhoz, hogy egy weboldalt futtathass, ahhoz különböző szolgáltatások kellenek. Ennek a legegyszerűbb formája az Apache(tudommal a legelterjedtebb). Emellé még jön nagyon sok kiegészítő mint pl. : php, mysql, stb... A Xampp (illetve a Wamp is, Linux esetén Lamp, macos esetén Mamp )ennek egy összegyüjtőtt verziója. Nem kell neked külön telepítgetned mindenféle webes alkalmazást, elég ezt feltenned és tudsz tesztelni. Ha Xamppot teszel fel akkor ahova telepíted a mappáján belül lesz egy htdocs nevű mappa, az lesz a webes tartalom, ha Wampot, akkor egy www mappát kapsz, ahova be kell másolnod a tesztelendő fájlokat. A böngészőbe ha beírod hogy: 127.0.0.1/index.html vagy localhost/index.html (a kettő ugyanaz) Akkor Wamp esetén a (amennyiben a c meghajtóra telepítetted) c:\wamp\www\index.html fájlt fogja értelmezni. Xamp esetén C:\xampp\htdocs\index.html. A telepítéshez itt van egy tutorial : [link]
Remélem tudtam segíteni. Ha ezután se megy akkor átküldöm neked az én működő kódomat.
hát köszi ezzel sokat segítettél
akkor szóval ezzel a cuccal a localhoston megtudom nézni a dolgaimat amit készítette
vagy ez a wamp akkor egy ftp server?
jaja akkor tudom mi ez
nem megy beírom a localhostot és csak nagy fehér oldal
és online-ra se rudom tenni akkor nézek valami más ftp szervert
jah és Win vistám van
notepad++ -on írom a kódot
Total cmd-el töltöm fel
(és 13 éves vagyok) mondjuk ennek nincs sok köze...
milyen szolgáltatások -ra gondolsz? (bocsi hogy ilyen értetlen vagyok de most próbálom tanulni a Javascriptet és a Php-t és itt most te itt jössz ezekkel amihez teljesen semmi ismeretem sincs mármin ku**a sokat segítettél KÖSZI )
ha érdekel és valami hiba lenne vagy valami hozzászólásod akkor: [link]
úgy csináltam
a filezilla is jó erre a célra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!