Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a külömbség? (lejebb vannak)

Mi a külömbség? (lejebb vannak)

Figyelt kérdés

html - xhtml - xml

és a

Javascript - Java - ajax - jquery

Köszi :))

2011. jún. 11. 08:50
 1/5 anonim ***** válasza:

xml - egy leíró nyelv, akár adatok, kinézetek tárolására.

html - megjelenítő nyelv, ebben a nyelvben szerkeszthető a látható dolgok például táblázatok, képek, linkek...

xhtml - egy xml nyelven alapuló html, nem igazán használják, mert ott a html5, na meg az XAML wpf-hez és silverlighthoz.

Java - egy programozási nyelv nem csak honlapokhoz, ami a Java platformra épül, kell hozzá a gépre telepített Java. Ennek többféle csoportja van, inkább a tartalmazó osztályokban különböznek. Pl SE, EE, ME

Javascript - egy Java utánzat, de rengeteg különbség például script nyelv, ami nem objektum orientált, nem úgy mint a java, és a böngésző fordítja le.

Ajax - Egy kombinált szerkezet, JavaScript XML... kombinációja, ami segítségével interaktív lehet egy honlap, leginkább valósidejű. Például egy chat-nél célszerű alkalmazni.

Jquery - Ez meg egy eseményvezérelt JavaScript egyveleg (keretrendszer), célja valamilyen szinten biztonságosabb, interaktívabb, bővebb, html-től leválasztott JavaScript fejlesztés.

2011. jún. 11. 10:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Válaszoló!

Van néhány hiba a hozzászólásodban.

Az XML és HTML is leírónyelv.

"Javascript - egy Java utánzat,"

"

2011. jún. 11. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Véletlenül elküldtem a befejezetlen hozzászólásomat. Most kiegészítem.

"ami nem objektum orientált,"

A JavaScript objektum orientált:

[link]

AJAX

[link]

2011. jún. 11. 14:57
 4/5 anonim ***** válasza:
AJAX leírásommal mi a probléma? Megpróbáltam érthetően reprezentálni a lényegét, csakúgy mint a többi nyelvnek. Programozóként tudom miket írtam! Sajnos a JavaScript nem objektum orientált, attól, hogy lehet objektum orientáltan programozni. A C++ se OOP, attól, mert szintaktikailag létezik maga az objektum mint struktúra. A javascript hivatalosan a funkcionális nyelvekhez tartozik. A megjelenítő és leíró nyelvet nem szó szerint értettem, hanem inkább erőteljesebb érvényes ezen nyelvekre amiket írtam (Pl xml gyakran használják kifejezetten adatok, beállítások tárolására, vagy design elemek leírására). Megjegyzem hivatalosan semelyik nem állja meg a helyét, mert jelölőnyelvként tanultam még valamikor (markup language). Ennek oka, hogy a tagek jelölnek, attól függően, hogy tartalmat jelölnek, vagy megjelenítést lényegtelen. Valamint azért írtam, hogy a JavaScript Java utánzat, mert nagyon Java szerű, és annak a leváltására született, csak böngészőkhöz, végülis ez az "utánzat" csak magánvéleményem.
2011. jún. 11. 16:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Szóval akkor csak kombináláson alapszik majdnem az összes??
2011. jún. 11. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!