Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Dobna valaki egy ilyen php kódot?

Dobna valaki egy ilyen php kódot?

Figyelt kérdés

kellene egy olyan php fájl amin van egy form, egyetlen szövegbeviteli mezővel és egy submit gombal. ha beírok valamit a szövegmezőbe akkor amit beadtam az legyen a hivatkozása mondjuk a megjelenő "LINK" szónak. nem tudom így érthető e. esetleg miután rákattintottam a hivatkozásra azután visszairányíthatna a beviteli mezőhöz.

Leírom azt is h erre miért van szükségem... mert így tök hülyeségnek hangzik.

Több linkem van, de az oldal (úgy veszem észre) ha nincs referer, vagyis csak úgy beillesztem a címet a böngésző címsorába akkor hibával visszadob... nem tudom mi értelme van ennek, de ha hivatkozássá alakítom és a tárhelyemen kattolok az alkotott linkre akkor bejön az oldal.

Várom a segítségeket köszi.

2011. jún. 9. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:

if (isset($_GET['url'])) {

header('Location: '.$_GET['url']);

exit;

}

?>

<form .....

ide jön a form HTML kódja, ami ugyanerre a fájlra küldi a dolgokat GET-el, és a beviteli mező neve "url".

Ha ez nem menne, akkor ird át a header... sort erre:

echo "<a href='".$_GET['url']."'>LINK</a>";

2011. jún. 9. 19:30
 2/2 A kérdező kommentje:

köszönöm. mivel nem kaptam hamar választ így megcsináltam magamnak :DD csak kicsit utána kellett néznem :) de köszönöm a segítséged, amugy itt van amit írtam és így tökéletes is.

<html>

<body>

<form method="post" action="proba.php">

First Name:<input type="text" size="40" maxlength="500" name="link"><br />

<br>

<br>

<a href="<?php echo $_POST['link'];?>" target="_blank">LINKEM</a>

</body>

</html>

2011. jún. 11. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!