Ha egy oldalon nem táblázatot hanem divet alkalmazok, azt hogyan tudom középre optimalizálni, úgy hogy minden felbontású monitoron középen legyen?
#kozepre {
background-color: #FFF;
height: auto;
width: 800px;
vertical-align: middle;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
left: auto;
right: auto;
}
Ezt nem értem pontosan.
Szóval az így létre hozott kozep div esetén akarsz beleágyazni egy divet ami valamilyen irányba ellegyen tolva?
Mondjuk adsz egy left padding 5 pixel akkor az annyival tolódik balról
Hát ugye div-eknél az egymásba ágyazás a lényeg.
Csinálsz egy fő tartót mint az első hsz-ben meghatározott #kozepre div. Ez tárolja majd a összes többit és gondoskodik a középre tartással.
Mondjuk (példa kedvéért) a kozepre 800pixel széles.
Ebbe belekerül (beleágyazol) 3 divet:
- fejlec div. 800pix széles 100pix magas.
- (Ez alá de még mindig a kozepre belül): kozep_tartam div 800 pixel széles magasság auto.
- (ez alá továbbra is). lablec div 800pixel széles 30pixel magas.
Ez egy tipikus alapszerkezet.
A fejlécbe berakod a logót vagy akár mit (akár további diveket pakolsz bele).
A láblécbe a lábléc anyagát.
A kozep_tartam ágyazod a lényegi tartalmat: pl menu div 200pixel széles magasság auto, float left.
(programsorban ez alá, de fizikailag mellékerül) szoveg div 600pixel széles magasság auto, float left.
A fejlécet és a láblécet érdemes egy külön file-ba megcsinálni ha az mindenhol egyforma lesz (többnyire az szokott lenni) lablec.php, fejlec.php aztán a divbe behivatkozod: require_once(lablec.php)
Így ha változtatás van később akkor elég egy helyen.
Ez vonatkozik a menure is.
Sok beállítás lehetséges, így az elején próbálgatni kell, melyik milyen hatással van aztán egy idő után megy mint a karika csapás. :)
Örülök hogy segített, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!