HTML dokumentum készítésénél hogy lehet olyat csinálni hogy a háttérkép és a szöveg "közé" rakni egy ilyen elhomályosító lapot hogy a szöveg jobban látszódjon?
Figyelt kérdés
illetve van olyan oldal esetleg sok ilyen formázási kód meg van adva??2011. ápr. 29. 18:01
1/3 anonim válasza:
Ha jól értem a kérdésed:
Van egy háttered, ami kép.
És rajta van szöveg, de olvashatatlan, a háttér miatt.
Akkor:
Harmadik példa. Viszont ez nem HTML, hanem CSS, pontosabban CSS3. A régebbi böngészők nem fogják támogatni, náluk teljesen átlátszatlan lesz.
2/3 anonim válasza:
Első vagyok.
Elkezdtem netezni és beugrott még valami. :)
Nézd meg, módosítással akár jó is lehet. Ellenben kis képszerkesztést igényel mégpedig a háttérképet kell szerkesztened, és több helyet is foglal, mint az első megoldás, és több forgalmat is csinál. Viszont ha jól megcsinálod akkor szebb. :)
3/3 anonim válasza:
Készíts egy áttetsző .png képet - ez lehet akár 1x1 pixel méretű is - majd a szöveget tartalmazó <div> vagy <p> elem háttereként add meg a css fájlban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!