Melyik a jobb? A CMS, vagy a weboldal programozás?
Igazából szerintem a saját magad által kódolt oldalak azért jobbak mert könnyen bele tudsz nyúlni, könnyen módosítható , esetleg javítható és (általában) nagyon átlátható a kód mivel te írtad. CMS-el még nem sokat dolgoztam de nekem nem tetszik...
2011. ápr. 27. 16:33
2/14 A kérdező kommentje:
értem, értem akkor magyarul a CMS egy trágya lenne?? és biztonság szempontjából se valami jó nem? ez igaz? eddig úgy látszik marad a programozás. inkább ilyen kisebb weboldalakhoz aminél nem nagyon számít a design meg a biztonság annál érdemes ezt használni akkor gondolom.
A cms jo, de nagyreszt egyenfelulet.
Igazabol arra jo, hogy a "laikusok" komoly html/css/php ismeret nelkul komolyabb lapot hozzanak ossze, mint a "hello word".
Szoval, jo az, de a sajat jobb.
2011. ápr. 27. 17:24
4/14 A kérdező kommentje:
a tbbi program nyelvet nem is említve...
de értem értem maradok a programozásnál akkor.
1. vagyok: A biztonságával nincs gond a CMS-nek (általában, persze lehet olvasni egy két bakit), viszont a kézzel kódolt weblapnak még az is előnye hogy könnyen lehet SEO-zni a CMS pedig nem túl google barát
2011. ápr. 27. 18:07
6/14 A kérdező kommentje:
hát ha jól tudom sokan illesztik a wrodpress-es honlap elejébe egy kódot amit meghívnak url alapján az törli a wrodpress teljes tartalmát. ezt azért csinálják ha valaki nem fizette ki nekik a honlapot akkor is ki tudják törölni. mind1 a dolognak a lényege ha pl valaki megnézi az oldal forráskódját oké PHP-t nem látja de biztos van valami módszer amivel lehet látni ott van a függvény neve ezt meghívja url alapján bárki és csá ennyi volt az egész oldalnak.
7/14 A kérdező kommentje:
persze nem biztos h igazam van ezeket most olvastam nem vagyok tisztába annyira a CMS-el. de ezek alapján amiket olvastam meg amiket mondtatok maradok a programozásnál.
mellesleg ingyenes tárhelyeken ez nem is megy mert én egy külföldi ingyenes tárhelynél tesztelem az oldalaimat utána teszem át fizetősre.
Attól függ mire akarod használni, egy statikus oldalhoz nem kell CMS, de amit majd nap mint nap frissítesz oda elengedhetetlen, mondom én ;)
Én két ilyen oldal is üzemeltetek, ami JOomla!-val fut, és ha kézzel kellene beprogramoznom mindig az új tartalmat, egész nap azzal kellene dolgozzak.
2011. ápr. 28. 20:22
9/14 A kérdező kommentje:
hát akkor bocs de nem lehetsz valami jó programozó. :D amúgy meg ha dinamikus oldalt készítek csinálok hozzá saját tartalomkezelőt. nyilván azt nem viszem túlzásba mert az csak tényleg arra fog kelleni h a tartalmat szerkesszem, a szöveget stb. úgyhogy nem mondanám, hogy elengedhetetlen. biztos h jobb lesz így az oldal nem úgy mint egy CMS. teljesen egyedi, szabványos, átmegy a validátor teszteken, SEO szempontjából is jobb, könnyebben tudom módosítani mivel én csináltam stbstbstb... gondolom XHTML-el van megoldva az ilyen CMS-ek de átmegy egyáltalán a validátor teszteken?? szabványos?? inkább maradok az egyedi oldalaknál. próbáld ki szerintem nem fog átmenni, de javíts ki ha tévedek. de ez csak az egyik hibája.
De, atfog menni, egy ilyen cms-t ugy kepzelj el, mint azok, amiket te irsz, csak nagyobb, oszetettebb, hogy tobbfele igenynek is megfelejen.
De, igazabol ezeknek a igazi hatranya, hogy egyszeru oket kezelni, akar mindenfele elokepzetseg nelkul is - vagyis mindenki hasznali fogja, aztan nem erti hogy mi is van.
Szoval, jo a cms, minden tekintetben, de megiscsak egy "panellakas", szemben azzal, amit te tervezel, es epitesz fel teglarol teglara.
2011. ápr. 29. 16:03
Kapcsolódó kérdések: