Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Az ékezetes betűk hibásan...

Az ékezetes betűk hibásan jelennek meg az oldalamon. Miért?

Figyelt kérdés

Helló!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Localhoston tökéletesen működtek az oldalaim, karakterkódolás is rendben volt, ám amikor feltöltöttem a tárhely ftp-jére, utána nem jól jelenítette meg a dolgokat. Gyanítom, hogy valamit az adatbázis (mysql) export / importnál ronthattam el?!

Erre gondoltam:

[link]

Valami ötlet, hogy mit kellene átállítani?

Előre is köszi!

Üdv.

2011. ápr. 17. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Hello. Karakter problémája van.

Probáld meg ezt beszúrni: header("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2");

Nekem ez annó segített.

2011. ápr. 17. 17:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez nem vált be sajnos. :S Már próbáltam mind az adatbázis, mind a tábla illesztését utf8_general_ci-re állítani, de még úgy sem jó.
2011. ápr. 17. 17:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Az adatbázisod maradjon utf8_unicode_ci.

És php-ban, miután kiadod az utasítást, hogy kapcsolódsz az sql-hez, közvetlen utána, írd be ezt a 2 lekérdezést:

mysql_query("SET NAMES 'utf-8';");

mysql_query("SET CHARACTER SET UTF8");

2011. ápr. 17. 19:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, így tökéletesen működik! Maximális tiszteletem!
2011. ápr. 17. 19:53
 5/5 c02adaniel válasza:

nem feltétlenül szükséges átállítani, vannak úgynevezett karakter kódok, amelyeknek a forráskódba való beírásával bármilyen böngésző ugyanúgy jeleníti meg az oldalt, legyen az akár magyar, akár bármilyen más nyelvű:

[link]

[link]

[link]

pl: Ez egy példa

ez így nézne ki: Ez egy példa

2011. ápr. 19. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!