Az ékezetes betűk hibásan jelennek meg az oldalamon. Miért?
Figyelt kérdés
Helló!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Localhoston tökéletesen működtek az oldalaim, karakterkódolás is rendben volt, ám amikor feltöltöttem a tárhely ftp-jére, utána nem jól jelenítette meg a dolgokat. Gyanítom, hogy valamit az adatbázis (mysql) export / importnál ronthattam el?!
Erre gondoltam:
Valami ötlet, hogy mit kellene átállítani?
Előre is köszi!
Üdv.
2011. ápr. 17. 17:01
1/5 anonim válasza:
Hello. Karakter problémája van.
Probáld meg ezt beszúrni: header("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2");
Nekem ez annó segített.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez nem vált be sajnos. :S Már próbáltam mind az adatbázis, mind a tábla illesztését utf8_general_ci-re állítani, de még úgy sem jó.
2011. ápr. 17. 17:45
3/5 anonim válasza:
Az adatbázisod maradjon utf8_unicode_ci.
És php-ban, miután kiadod az utasítást, hogy kapcsolódsz az sql-hez, közvetlen utána, írd be ezt a 2 lekérdezést:
mysql_query("SET NAMES 'utf-8';");
mysql_query("SET CHARACTER SET UTF8");
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, így tökéletesen működik! Maximális tiszteletem!
2011. ápr. 17. 19:53
5/5 c02adaniel válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!