Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hol olvashatok bővebben...

Hol olvashatok bővebben böngésző optimalizálásról?

Figyelt kérdés

Pl developer tools, dragon fire, firebug

Azért érdekelne a téma, mert az öcsém csinál egy honlapot a cégünknek, de még kezdő a weblap szerkesztésben. Ismeri a css.t, a html-t minden sz@rt, de sajnos nem tud optimalizálni, ezért minden böngészőn kicsit másképp jelenik meg a weboldal, van ahol hiányzik mondjuk egy menüpont ami máshol meg ott van stb...

2011. ápr. 12. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát igazából még én se nagyon találtam ilyen oldalt...Minden helyzetre más-más megoldások léteznek.
2011. ápr. 12. 21:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Engem ezek a más más megoldások érdekelnének. :D
2011. ápr. 12. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha teljes menüpontok hiányoznak, azok leginkább a nyitó és/vagy zárótag-ek hiányából fakadnak, ezek viszont a HTML ismeret hiányosságaiból fakadnak. Futtasd végig a kódokat a megfelelő validátorokon, és látni fogod a hibákat.

Ha egy weboldal megfelelően van kódolva, akkor nem is biztos, hogy szükséges lesz külön böngészőkre optimalizálni. Ha még így sem megfelelő a megjelenés, akkor az egyes böngészőkre célszerű külön stílusokat felépíteni.

És a legfontosabb, célszerű figyelembe venni a W3C ajánlásait:

[link]

Ha ezektől eltérsz, akkor az sok gubancot okozhat.

2011. ápr. 13. 11:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2011. ápr. 13. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!