Weblapomon hallható zenéért kell jogdíjtat fizetnem?
Amúgy:
Rakd ki, először úgyis csak küldenek egy felszólítást, hogy ez így nem kóser. Abban az esetben vissza lehet tőlük kérdezni, hogy mi a kóser megoldás.
Az igen-nem -nél azért ez bonyolultabb.
Legegyszerűbb, ha fent hagyod, és ha zaklatnak érte, hogy távolítsd el, leszeded.
Ha a zene nem saját alkotásod, akkor jogdíjat kell fizetned. Az Artisjus pedig nem fog felszólítani, hogy illegális dolgot művelsz, mivel nem hatóság, hanem egy egyesület, csak egyszerűen feljelent és/vagy beperel a szerzői jogok megsértése miatt.
Személyesen ismerek olyan személyt, akinek meggyűlt a baja az Artisjus-szal, mivel kitett egy zenelejátszót a weblapjára. Legrosszabb esetben még az adott zene szerzője is beperelhet téged.
Én pl. saját reklámfilmjeimhez saját zenét is készítek, és én is biztos be perelném azt, aki a weben lévő reklámjaimat egészben vagy részben felhasználná.
De, fel fognak szólítani. Nekem is van oldalam ahol dalszövegek és a zenekaroktól egyenként elkért dalok is vannak.
Egy üzenetet küldtek, hogy egyik sem kóser, vegyem le, aztán levélváltásokból kiderült, hogy mivel elkértem őket az mp3-ak maradhatnak fent, a dalszövegeket viszont le kellett vennem.
NEM jelentenek fel automatikusan, ELŐBB FELSZÓLÍTANAK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!