Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weblapomon hallható zenéért...

Weblapomon hallható zenéért kell jogdíjtat fizetnem?

Figyelt kérdés
A weblap az enyém, a zene nem. Előadó és cím nem lenne kiírva, csak a zene szólna, miközben az érdeklődő internetezik. Hogyan kell ezt lerendezni?
2011. márc. 26. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Az artisjust-nak kell írni ezzel kapcsolatban ők tudnak pontosan tájékoztatni erről.
2011. márc. 26. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem kell. Az Artisjus meg bekaphatja.
2011. márc. 26. 14:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Amúgy:

Rakd ki, először úgyis csak küldenek egy felszólítást, hogy ez így nem kóser. Abban az esetben vissza lehet tőlük kérdezni, hogy mi a kóser megoldás.

2011. márc. 26. 14:52
 4/8 Hülyeválasz ***** válasza:

Az igen-nem -nél azért ez bonyolultabb.

Legegyszerűbb, ha fent hagyod, és ha zaklatnak érte, hogy távolítsd el, leszeded.

2011. márc. 26. 14:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a zene nem saját alkotásod, akkor jogdíjat kell fizetned. Az Artisjus pedig nem fog felszólítani, hogy illegális dolgot művelsz, mivel nem hatóság, hanem egy egyesület, csak egyszerűen feljelent és/vagy beperel a szerzői jogok megsértése miatt.

Személyesen ismerek olyan személyt, akinek meggyűlt a baja az Artisjus-szal, mivel kitett egy zenelejátszót a weblapjára. Legrosszabb esetben még az adott zene szerzője is beperelhet téged.

Én pl. saját reklámfilmjeimhez saját zenét is készítek, és én is biztos be perelném azt, aki a weben lévő reklámjaimat egészben vagy részben felhasználná.

2011. márc. 26. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:

De, fel fognak szólítani. Nekem is van oldalam ahol dalszövegek és a zenekaroktól egyenként elkért dalok is vannak.

Egy üzenetet küldtek, hogy egyik sem kóser, vegyem le, aztán levélváltásokból kiderült, hogy mivel elkértem őket az mp3-ak maradhatnak fent, a dalszövegeket viszont le kellett vennem.

NEM jelentenek fel automatikusan, ELŐBB FELSZÓLÍTANAK.

2011. márc. 26. 16:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy esetben nem kell jogdíjat fizetned: Ha HIHETŐ magyarázatot adsz arra, hogy az oldal és a zene oktatási céllal szerepel a neten. Nem könnyű feladat...
2011. márc. 26. 18:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálok akkor ennek tüzetesebben utánajárni. Nem oktatási célú az oldal :) Max majd komponálok vmit :)
2011. márc. 26. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!