Hogyan tudok megcsinálni mindent egyszerre?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy weboldalam, és van 45db html fájlom hozzá. Ezzel nincs gond, működik rendesen. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mivel hetente kétszer változik az oldalsávon egy szöveg, s hogy ne kelljen kicserélgetnem mind a 45 fájlban (és egyre több lesz), megtudnám csinálni azt, hogy egyszerre kicseréljem az összesben? Vagy ez nem lehetséges? :( Köszi a válszokat! 2011. márc. 5. 01:24
1/6 M4rcy válasza:
Berakod a közös részt egy php fájlba, aztán az összes html oldalon hivatkozol rá egy include_once vagy require_once függvénnyel. Ezután már elég lesz azt az egy php-t szerkeszteni és az összes oldalon látszani fog.
3/6 A kérdező kommentje:
Ajj.. :( Már én is gondolkoztam a php-n, de sajnos ahhoz én nem értek :/
2011. márc. 5. 02:09
4/6 M4rcy válasza:
Pedig ezt nagyon egyszerű megoldani :)
Szóval csinálsz egy fájlt amit valami.php néven mentesz el.
Ebbe a fájlba csak simán bemásolod a kérdéses HTML kódot. Namost a többi fájlba ezt úgy lehet lehívni, hogy PHP-n keresztül "beinkúdolod". Ezt így teheted meg:
<?
require_once("A php fájl elérése");
?>
Ezt be kell illeszteni mindegyik HTML fájlba, amit végül .php kiterjesztéssel kell elmenteni. Ennyi lenne.
5/6 anonim válasza:
"<?
require_once("A php fájl elérése");
?>
Ezt be kell illeszteni mindegyik HTML fájlba,"
Ez semmit nem fog csinálni, ha html fájlba illeszted...
6/6 anonim válasza:
előző ne offolj: "amit végül .php kiterjesztéssel kell elmenteni"
leírta, hogy nem HTML
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!