Hogyan lehet egy weboldal ablakához rögzíteni egy objektumot alúra vagy felűre hogy az görgetéskor ne mozduljon?
Például a Myvip-nél láttam ilyet hogy görgetem az oldalt, de alúra egy reklámcsík van rögzítve az ablakhoz, felűre meg egy kis menü, és görgethető az egész oldal de az a két rész fixen rögzítve van és nem görgeti, szóval mindig látszódik akárhova görgetem az oldalt.
Framesetes megoldáson gondolkozok, de az nem jó hanem valami php-val kellene csinálni hogy ha hirdetést csinálok a fix részre akkor az oldalam kulcsszavait betöltse teljesen.
Ennek semmi köze a PHP-hez és a framesethez, ez szimplán CSS:
position:fixed;
Háttér esetén pedig ez:
background-attachment:fixed;
De ha már találkoztál vele weblapon, akkor miért nem veszed a fáradságot, és nézed meg a forrását a honlapnak?
Ha nem akar kódot olvasgatni, akkor pedig létezik olyan, hogy CSS reference, és abban mindent megtalál.
Hogy lehet úgy nekiállni egyáltalán weblapkészítést tanulni, hogy a HTML és CSS referece-t nem vesszük elő előtte (statikus weblapok esetén)???
Valamikor úgyis el kell kezdenie a kódok megértését, mert akkor semmi értelme annak, amit csinál.
interneten találtam pár dolgot, de nem akarja középre tenni, azt akarom hogy felbontástól függetlenül középe maradjon !
<div style="text-align: center; position: fixed; bottom: 0px; left: 50%;
margin-left:-50%; width: 100%; Height: 100px; background-color: rgb(100, 150, 100);">
<?php
include ("reklam_etarget_fixed.php");
?>
<div>
na mindegy megoldottam ...
<div style="position: fixed; width: 100%; left: 0px; bottom: 0px; Height: 90px; background-color: rgb(108, 158, 108);">
<center>
<?php
include ("reklam_etarget_fixed.php");
?>
</center>
<div>
De az a fura hogy a görgetősáv benne van a fix részbe, myvip-en pedig nincs, és az oldal asó részét ki kell térközölni mert különben fedi a fix rész
most itt írnak valamit rá :
de ezt a <param name="wmode" value="opaque"> kódot hova kell tenni, mi ez ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!