Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet egy weboldal...

Hogyan lehet egy weboldal ablakához rögzíteni egy objektumot alúra vagy felűre hogy az görgetéskor ne mozduljon?

Figyelt kérdés

Például a Myvip-nél láttam ilyet hogy görgetem az oldalt, de alúra egy reklámcsík van rögzítve az ablakhoz, felűre meg egy kis menü, és görgethető az egész oldal de az a két rész fixen rögzítve van és nem görgeti, szóval mindig látszódik akárhova görgetem az oldalt.

Framesetes megoldáson gondolkozok, de az nem jó hanem valami php-val kellene csinálni hogy ha hirdetést csinálok a fix részre akkor az oldalam kulcsszavait betöltse teljesen.

2011. febr. 26. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Ennek semmi köze a PHP-hez és a framesethez, ez szimplán CSS:

position:fixed;

Háttér esetén pedig ez:

background-attachment:fixed;

De ha már találkoztál vele weblapon, akkor miért nem veszed a fáradságot, és nézed meg a forrását a honlapnak?

2011. febr. 26. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
És ha egy kezdő megnézi a forrást, és kiad egy kisebb szöveget, ami ki sem fér a monitorra, hanem még 20-at lapozni kell, hogy vágja le, melyik az a kód, honnan kezdődik, és hogyan végződik?
2011. febr. 26. 22:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Gondolkodjatok már...
2011. febr. 26. 22:36
 4/8 M4rcy ***** válasza:
Nem kell végiglapoznia az egész forrását a honlapnak, elég ha Firebug-ban ráviszi az egeret.
2011. febr. 26. 23:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nem akar kódot olvasgatni, akkor pedig létezik olyan, hogy CSS reference, és abban mindent megtalál.

[link]

Hogy lehet úgy nekiállni egyáltalán weblapkészítést tanulni, hogy a HTML és CSS referece-t nem vesszük elő előtte (statikus weblapok esetén)???

Valamikor úgyis el kell kezdenie a kódok megértését, mert akkor semmi értelme annak, amit csinál.

2011. febr. 27. 00:10
 6/8 A kérdező kommentje:

interneten találtam pár dolgot, de nem akarja középre tenni, azt akarom hogy felbontástól függetlenül középe maradjon !

<div style="text-align: center; position: fixed; bottom: 0px; left: 50%;

margin-left:-50%; width: 100%; Height: 100px; background-color: rgb(100, 150, 100);">

<?php

include ("reklam_etarget_fixed.php");

?>

<div>

2011. febr. 27. 12:58
 7/8 A kérdező kommentje:

na mindegy megoldottam ...

<div style="position: fixed; width: 100%; left: 0px; bottom: 0px; Height: 90px; background-color: rgb(108, 158, 108);">

<center>

<?php

include ("reklam_etarget_fixed.php");

?>

</center>

<div>

De az a fura hogy a görgetősáv benne van a fix részbe, myvip-en pedig nincs, és az oldal asó részét ki kell térközölni mert különben fedi a fix rész

most itt írnak valamit rá :

[link]

de ezt a <param name="wmode" value="opaque"> kódot hova kell tenni, mi ez ?

2011. febr. 27. 13:21
 8/8 M4rcy ***** válasza:
Középre igazítani a "margin: 0 auto;"-val lehet.
2011. febr. 27. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!