Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ez mitől van? Mit szurtam el?...

Magicc* kérdése:

Ez mitől van? Mit szurtam el? (Freeweb;FTP)

Figyelt kérdés
Freeweben csináltam egy tárhelyet, és Total Commanderrel szeretném feltölteni a html-t ftpben. És odáig eljutottam hogy a public_html mappában benne van minden de nem jelzi az oldalon, és ha beírom a cuccot akkor azt írja ki hogy a felhasználo még nem töltötte fel az oldalt, és az adatoknál aztírja hogy a tárhely foglaltság 0, 00 MB.
2011. febr. 21. 21:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha a tárhely gyökerébe rakod a kezdőoldalt, akkor a domain beírásakor rögtön az fogad. Ha egy vagy több mappával beljebb, az url-ben is az almappát külön be kell írni, hiszen onnan érhető el az index.html.

Két megoldás:

vagy a tárhely gyökerébe rakod a html-fájlt (www.valami.freeweb.hu/ illetve valami.freeweb.hu/index.html), vagy az oldalt éred el a html fájl mappája szerint (www.valami.freeweb.hu/public_html/index.html).

Legalábbis nem ingyen tárhelyen így volt, de szerintem bármelyik tárhelynél ez a felépítés, a gyökérből indul a kezdőlap, minden más ahhoz viszonyítva.

2011. febr. 21. 21:47
 2/4 A kérdező kommentje:
és hogy tegyem a gyökerébe..azt hogyan kell?:o ehhez az egészhez nemértek..valaki segítsen :/
2011. febr. 21. 21:59
 3/4 anonim ***** válasza:
filezilla-val próbáld meg töltögetni fel a tartalmat, mert az gyorsabb mint a tcmd.
2011. febr. 21. 22:02
 4/4 anonim ***** válasza:

A tárhely legelső mappája amibe belelépsz, az a gyökér. Azon belül lehet többi almappába lépni, de a gyökérmappa a legfelső a struktúrában.

Ahogy a példát is mondtam, ahogy ftp-re belépsz, a gyökérkönyvtárat mutatja a fájlkezelő is. Ebben van benn az említett public_html mappa, mint almappa. Ha a gyökérben van az index, a weboldalt megnyitva egyből a gyökér tartalma fog látszani, így az index is betölt a weben. Ha az index egy almappában van, akkor weben az üres gyökérkönyvtár miatt nem lesz látható kezdőlap, ahogy írja is. Ilyenkor a kezdőlap mellé az url-ben külön be kell írni a tartalmazó mappa nevét, és a benne lévő index.html fájl nevét. Még egyszer nem írom le, ugyanúgy mint az előző hozzászólásban. Ha a gyökérben van - azaz semmilyen almappában - az index, akkor a weben is látszódni fog. Ha almappában van, neked az url-ben az almappára is hivatkozni kell.

2011. febr. 22. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!