Miért nevezzük webfejlesztésnek a Drupal és társaival összekattintgatott weblapok "elkészítését"?
akkor
mlap
gportal
stb...
Erre mit szóljak?
Én nem nevezném webfejlesztésnek, mivel semmit sem fejlesztesz rajtuk, csak összerakod az oldalt.
Esetleg weboldal készítésnek lehet nevezni, mivel végeredményképp egy weboldalt készítesz el velük...
Ez nem webfejlesztés és még csak nem is weboldal készítés :)
Ezt úgy hívják 'weboldal tartalomszerkesztő' :D
igazat adok az előttem szólóknak de igazából egy drupalt vagy wordpresst is úgy át lehet szerkeszteni, esetlegesen fejleszteni, hogy csupán egy "alapot" képeznek.
Ettől függetlenül a legtöbb ember feldobja, keres hozzá egy themet és kész az "ő honlapja" amit Ő csinált :D
Tök mindegy minek nevezzük a tény, hogy működnek akár komoly cégek, szervezetes, önkormányzatok honlapjaiként is.
Az érthető, hogy aki ezt tanulta és ebből akar élni az ennek nem örül, hiszen viszonylag egyszerűen el lehet vele készíteni egy weboldalt és ez leveri az árakat.
Ettől függetlenül ezek még jó rendszerek, igen komoly háttérrel -ami a nyílt forráskód nagy előnye-.
Én azért nem nézném le ennyire a tartalomkezelőket, főleg nem a Drupalt.
Valóban egy egyedi honlapot elkészíteni Drupalban (de lehet ez más tartalomkezelő is) több hónapot vehet igénybe, ha csak nem az a cél, hogy legyen rajta egy forum, pár oldal, mert azt már az alaprendszerrel is pár kattintással össze lehet hozni.
pl a Fehér Ház honlapja is drupal motorral működik: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!