Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan készítsek admin felületet?

Hogyan készítsek admin felületet?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas ebben a témában, és nem is akarok nagyon belefolyni, de amit ehhez kell tudni, azt megtanulnám.

Egy olyanra lenne szükségem, ami a következőket tudja:

-megadható az új lap címe

-kiválasztható mely kategóriába lehet létrehozni az új lapot

-az embed code beírása után elhelyezi a játékot/videót az új lapon

-az új lap linkjét elhelyezi képpel (aminek ugyancsak megadhatom a linkjét) és névvel a megfelelő kategórián belül a listába

Azt hiszem ennyi. Keresgéltem az interneten, de nem igazán tudom hogyan indulhatnék. Találtam* ingyenes cms rendszereket, ha ezek alkalmas a feladatra, nekem jó. A kérdés, hogy melyiket ajánljátok?

*

1: [link]

2: [link]

Nem tudom ez lényeges-e, de az oldal sablonja már megvan.

Nincs kizárva, hogy óriási marhaságot írtam, örülök annak, ha kijavítanak. De azt normálisan.

A segítséget előre is köszönöm!

2011. febr. 8. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
drupal vagy joomla. Mind2 jó, kezdő fejlesztőknek inkább joomla. Sajnos, ha nem vagy jártas a témában, akkor a kész sablon nem ér majd semmit. Emellett ezekre mind külön modulok kellenek. Ha gondolod jutányos áron, számlára összerakom neked, ez esetben írj üzenetet
2011. febr. 8. 13:59
 2/9 anonim ***** válasza:

én kezdőként egy e107es rendszert ajánlok... de leírhatnád azt is hogy mire kell...

Mármint, hogy milyen oldalt akarsz csinálni, mert lehet, hogy már létezik rá tartalomkezelő... sőt. A saját témádat meg megszerkesztheted hozzá, bár jó ha értesz a html nyelvhez és a css-hez.

Amugy amit írtál az nekem inkább bloghoz hasonlít. De phpben is meglehet írni.

Megoldható 2 fájlból :D 1html meg egy php fájl. A html egy fomot tartalmaz amivel megadod a beküldendő cuccod nevét, kiskép címét, leírásod címét. a php fájl meg kiíratja ezeket megfelelő módon. Persze ebbe nincs admin... az más tészta. jah és kell egy feldolgozó php fájl is ami felviszi az adatokat az adatbázisba.

De ez így elsőre szerintem sok.

e107/wordpress.

nézz utánuk.

2011. febr. 8. 18:59
 3/9 A kérdező kommentje:

Online flash játékokkal foglalkozó oldalra kéne. A html-hez értek valamennyire (nem szaknyelven), az nem idegen.

Köszönöm mindkét választ!

2011. febr. 8. 19:24
 4/9 anonim válasza:

Drupal, Joomla, Wordpress: ezeket használd. Egyiket sem haszáltam, mert saját CMS rendszerem van. Így tudom, hogy brutálisan nagy feladat úgy megírni, hogy jól működjön, és biztonságos is legyen.

A "nem akarok nagyon belefolyni" nem a saját rendszer fejlesztésének a súlycsoportja. :D Van a dataglobe-nál weboldalam, és néhány hete jött egy hírlevél, hogy a legtöbb e107-es portált feltörték, ami az ő szervereiken volt. Mivel ezeknek a nyíl forráskódú ingyenes rendszereknek bárki belenézhet a forráskódjába, mindig fenn áll az esély, hogy feltörik. Persze, nem egyszerű. :)

2011. febr. 8. 19:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Huhh, most már nem igazán tudok választani. Nem tudom melyik lenne a legjobb :)

Első lépésnek telepítsem a phpmyadmin-t, igaz?

Köszönöm!

2011. febr. 8. 20:09
 6/9 anonim ***** válasza:

a phpmyadminnak fel kell lenni telepítve. Az arra, jó, hogy hááát igazából nem tudom :D Azt tudom, hogy ott a mysql adatbázisod tudod megnézni meg belepiszkálni.

én flash játékos oldalhoz a wordpresst ajánlom. Az egy blog... ahogy felteszed nem úgy fog tűnni, mintha egy flash játékos oldal lenne.

De ilyet lehet kihozni belőle:

[link]

Ez a téma spec prémium... de haverom megvette, ha érdekel rákérdezek h esetleg eladja e mert nem használja.

2011. febr. 9. 09:06
 7/9 A kérdező kommentje:

Végül is este sikerült telepítenem a wordpress-t. Eleinte kicsit bamba voltam, de a végén láttam, hogy milyen egyszerű volt. :)

A link sajnos nálam nem műkökik.

2011. febr. 9. 09:10
 8/9 anonim ***** válasza:
2011. febr. 9. 09:24
 9/9 A kérdező kommentje:

Szép téma, de nem veszem meg. Találtam ingyen, azon csak egy kicsit kell alakítanom. Azért köszönöm. :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Mint kiderült, végül a wordpress-re esett a választásom. Nagyon tetszik, csak ajánlani tudom!

2011. febr. 10. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!