Hogyan lehet PHP-ban MySql-ra épülő profilrendszert késziteni? Lent több.
Most lehet hülyeséget fogok kérdezni/mondani, de nem az a legegyszerűbb, hogy a „felhasznalo.php” rákeres első körben, hogy létezik-e a kért userid, és ha nem, akkor egy „nincsilyen.php”-t hív meg, ha meg van, akkor meg egy szabvány „userlap.php”-t ad be a adatbázisból kivett változok-értékekkel feltöltve?
Vagy csak én nem értettem rendesen a kérdést. Mit is akarsz csinálni, pontosan?
Akkor neked tényleg „csak” az kell, hogy a letárold a user minden adatat, és utána a kiszed php-vel.
(közben eszembe jutott, hogy lehet, nem is az van, amit gondolok, hogy te írod az online játékot, hanem egy mér készen levőben levő userekröl akarsz vezetni valamit, igaz? Csak mert hogy tudjam, mennyire kell az „alapoktól” indulni, ha el akarom magyarázni…. )
Példával tudom elmagyarázni:
Pista regisztrál. életkora: 80 év
János regisztrál: életkora 82 év
Pista felmegy chatre, elkezd csevegni Jánossal. Jánost ismerősnek találja, ezért rákattint, hogy előhozza profilját.
INNENTŐL NINCS MEG -----------------------
Előhozza a weboldal a profilját, és irja, hogy Teljes név: Kovács János, Kor: 82 év, igy pista megismerte régi jó barátját :)
Tegyük fel, hogy az adatbázisodban a felhasználók tábla így néz ki:
id
becenev
teljes_nev
szuletesi_datum
regisztralas_datuma
Ekkor:
<?php
mysql_connect( ide tudod mi jár :P );
mysql_select_db( adatbazis neve );
$q = mysql_query("SELECT * FROM felhasznalok WHERE id='" . mysql_real_escape_string( $_GET['id'] ) . "' LIMIT 0,1;");
$r = mysql_fetch_assoc($q);
Ekkor az $r változóban lesznek a felhasználó adatai. Az r egy asszociatív tömb lesz, vagyis így férsz hozzá az adatokhoz:
$r['id']
$r['becenev']
$r['teljes_nev']
$r['szuletesi_datum']
$r['regisztralas_datuma']
vagy pedig ezzel az egeszet ki iratod, de nem valami szép formában:
print_r($r);
Igen,ezt értem. Amit nem tudok, hogy „hol tartasz a php/adatbazis” tudásban.
Mert van, hogy elég az is, hogy „hozz létre egy táblát, amiben az user összes adata szerepel, majd css-el formázva, php lekérdezéssel jelenítsd meg a profil.php&user=ninckname –et.
De valami azt súgja, hogy neked eléggé az alapoktól kellene. Php, sql, mennyire vagy velük képben?
fleth_array és fletch_array NINCS, nem is volt, nem is lesz!
fetch_array() viszont már van :)(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!