PHP fügvény gyorskérdések . Na ezt hogy kell csinálni?
Kezdő vagyok PHP-ban és kisérletezek ... olyat szeretnék most hogy fügvény a fügvényben
egyszerű beolvasó fügvény pl:
include ('001/500.php')
na most vannak nekem változóim és azt akarom hogy az elérési út is változók fügvénye legyen ... mondhatni helyesírási gondjaim vannak
szóval adott hogy $id = "001" ez pl a mappa neve, meg adott a file neve $sd = "500" csak ezt hogy írom bele a fügvénybe szépen ?
include ($id '/' $sd '.php')
valami ilyesmi lenne de ezt így nem fogadja el ...
egyébként meg tudtok olyan weboldalt ahol pl van php fügvény-szótár meg php leírások ? kezdő vagyok ilyen téren és a google keresővel csak szétszort morzsákat találok a neten...
igaza van az elozonek, a string konkatenaciojat ponttal oldjuk meg.
www.php.net ;)
na köszi !
olyan bonyodalmam van még hogy elkezdtem id változót használni hogy iframe-n belűre tudjak küldeni számértékeket ... igenám csak nekem nem elég 1 változó ... más weboldalakon láttam hogy van más változója is az oldalaknak
van egy link ami iframe keretben nyilik meg pl oldal.php?id=3&sd=7
na most a célfileba meg ilyenem van :
$id=$_GET['id'];
include ("00".$id.".php")
$sd=$_GET['sd'];
include ("ss".$sd.".php")
az $id-t azt beolvassa az $sd-nél már hibaüzenetet dobál
szóval hogy tudok több ilyen azonosítót bepakolni hogy iframe kereten belűre fügvényeknek értéket tudjak adni ?
még szép hogy hibát dob,lemaradt a ";" include ("00".$id.".php").
mind2 helyen lemaradt.figyelj ezekre,sok mérgelődéstől kímélheted meg magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!