Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi az a HTML? ÉS a wablapokon...

Mi az a HTML? ÉS a wablapokon belül hol allkalmazzák mire jó?

Figyelt kérdés
Kérlek ne linkeljetek wikipédiát meg ilyeneket mert abból egy szót se értek saját szavaitokkal magyarázzátok meg
2010. dec. 26. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
HTML egy kódnyelv amit a böngészőprogramod(remélem tudod hogy az micsoda) lefordít grafikára(azaz megjeleníti).A HTML mondja meg hogy melyik elemnek milyen legyen a színe hol jelenjen meg stb. Zöld pacsit ha kérhetnék :D
2010. dec. 26. 18:26
 2/11 A kérdező kommentje:
kössz kaphatsz és én ilyet hol tudok csinálni (ki akarom próbálni :D)
2010. dec. 26. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet egy egyszerű jegyzettömbbe is tudsz csinálni :D Annyi a dolgod hogy megtanulod a nyelvet és a jegyzettömbben a szöveget elmented .html végződéssel. Ha ezt tudod és érdekel a dolog akkor megtanulhatod a CSS-t amivel formázni, szépíteni tudod az oldaladat. Később tanulhatsz pl. PHP-t amivel adatokat dolgozhatsz fel. Próbáltam érthetően leírni, remélem sikerült :D
2010. dec. 26. 20:18
 4/11 anonim ***** válasza:

bemutatok neked egy egyszerű html forráskódot

<html>

<head>

<title>próba</title>

</head>

<body>

<h1>Üdvözöllek a honlapomon</h1>

<p>Ez itt az első bekezdés.<br>Ez pedig már a második sora.<br>A harmadik sor végén pedig vége is lesz az első bekezdésnek.</p>

<p>Második bekezdés ami egy linket tartalmaz a második sorában<br>

<a href="http://www.gyakorikerdesek.hu/">GYAKORIKERDESEK</a></p>

</body>

</html>

Ha valamit nem értenél, akkor nyugodtan kérdezz :)

2010. dec. 27. 02:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Kedves első válaszoló! A html-ben, inkább csak a szöveget érdemes beírni, a kinézetet css-ben szokás készíteni.
2010. dec. 27. 15:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Kedves etaarg!Természetesen létre lehet hozni külön stílus lapot, én ezt nem is mondtam hogy a stílust a htmlbe kéne lekódolni. Csupán azt mondom, hogy a az oldal végkimenetele(még ha szerver oldali nyelvről is van szó mondjuk php) HTML lesz.
2010. dec. 27. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:
:D Én meg csak azt mondtam, hogy css-be ajánlott. A tiedet pedig úgy értettem, hogy html-be írja meg a stílust is. M1
2010. dec. 27. 20:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Első hozzászoló

"A HTML mondja meg hogy melyik elemnek milyen legyen a színe hol jelenjen meg"

Ez nem igaz!!!

A HTML-nek annyi köze vagy hogy meghatározza az elemek színét, hogy max a HEAD részbe írod a CSS formázást..

De ez hüjeség.

A Formázásra szolgáló nyelv, a CSS!!

A megjelenésre pedig a HTML!!

2010. dec. 30. 13:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Persze meglehet direkt modon is adni HTML ben.

Ezt kihagytam ;)

2010. dec. 30. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Én arra céloztam h a html a végkimenet tehát az jelenik meg a böngészőablakodbané
2010. dec. 31. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!