A teljes női tudatlanságban kérdezem. Regisztrálok egy domainnevet. Előregyártott sablonnal akarok weboldalt készíteni, mert nem értek hozzá. A kész domaint bármelyik ilyen sablont felajánló weblapszolgáltatóhoz vihetem vagy náluk kell regisztrálni?
Két ilyet néztem ki, a wix és webnode, de ők gondolom, külföldiek, akinél .hu-t nem lehet regisztrálni.
Bocs a szőkenőségért.
Nem hiszem, hogy lenne ilyen limitációjuk (a webnode elvileg magyarul is elérhető). Az már más kérdés, hogy valószínűleg saját domain hozzáadása fizetős lesz (már ahhoz regisztálni kéne, hogy ezt ellenőrizzem). De az se lehetetlen, hogy akár náluk lehessen domaint regisztrálni egyébként.
Nem tudom mennyire akarsz a mélyére ásni a dolgoknak, ha érzel affinitást, akkor tudsz bérelni magadnak egy VPS (ez pénzbe kerül), arra Wordpress (ami maga ingyenes, open source és itt vannak ingyenes meg fizetős template-ek is), majd a domain névnél beállítod, hogy a VPS-ed IP címére mutasson. Ennek az előnye, hogy azt csinálsz vele, ami akarsz (ha pl. kitalálod, hogy neked kell egy FTP szerver, akkor fel tudod rá rakni), a hátránya, hogy valamennyi hozzáértés kell hozzá, és még úgy is több idő összehozni.
Amúgy nem tudom mi köze van ehhez annak, hogy nő vagy, egy hozzá nem értő pasi ugyanúgy nem fog érteni hozzá.
hozzénemértőnek VPS-t ne javasoljuk, mert neki kell karbantartania, amihez nem ért. (IaaS)
Azért se javasolt, mert nem fogja frissíteni meg hülye javaslatok után valami gagyi cuccal ftp-t varázsol rá meg ezer sebezhető cuccot és csodálkozik amikor szarráhekkelik.
Maradjon csak SaaS-nál ahol semmi dolga nincs mint egy admin felületen feltölteni. Persze túl egyedi nem lesz.
Webnode alatt is leírják, hogy máshol regelt domaint is be lehet hozzájuk állítani, persze a dns-t neked kell beállítani valszeg. A legegyszerűbb ha velük regelteted be vagy átviszed hozzájuk, akkor megoldanak mindent.
Azt is leírják, hogy prémium előfizetés kell hozzá.
#1: VPS-t ajánlasz annak, aki még a domainnel sincs tisztában? :D
Esetleg tárhelyet inkább. De még az is meg fogja haladni a tudását, ilyen összekattintgatós weboldalkészítőre gondolt.
3, 5 (főleg 5, miután már a kérdező is mondta, hogy kész)
Komolyan azért szóltatok hozzá a kérdéshez, hogy fikászhassátok 1-et? Most jobban érzitek magatokat a szétoffollással?
Visszakérdezek: tudjátok mit jelent az, hogy valaminek a mélyére ásni? Mert nem úgy tűnik (mondjuk ilyen hozzáállással nem lepődök meg).
#6: én is visszakérdezek: Most jobban érzed magad, hogy ezt ideírtad? :)
Mi legalább a témához szóltunk hozzá...
#3-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!