HTML függőleges vonalnál hogyan kell?
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy vízszintes vonalam <hr style="filter:alpha(opacity=0,finishopacity=100,style=2);height:100px; width:4px" color=red> és, hogy "Ez legyen a bal oldal" szöveg balra, míg mondjuk "Ez meg jobb" meg a vonal jobb oldalára kerüljön.
Az a baj, hogy ha a kód elé írok, akkor fölé teszi, ha meg a kód után, akkor alá :S
Köszönöm előre is a segítségeteket! :-)
<hr style="display:inline-block; filter:alpha(opacity=0,finishopacity=100,style=2);hei
ght:100px; width:4px" color=red>
Köszi a választ, de nem megy :-(
Ugyanoda teszi a szöveget :S
Egyébként ez a "display:inline-block;" mit takar?
Köszi előre is!
Nem írnád le, hogy mit is akarsz csinálni?
Ahogy olvasom a dolgot két dolgot nagyon el akarsz választani egymástól, de azt veszettül nem így szokták.
Használj dobozmodellt, vagy táblázatot inkább.
monduk ez legyen a bal oldal <itt egy függőleges vonal> itt meg a jobb oldal
a függőleges vonal kódja: <hr style="filter:alpha(opacity=0,finishopacity=100,style=2);hei
ght:100px; width:4px" color=red>
Utolsó válaszoló!
Egy példát tudnál írni? Elég egy tök egyszerű példa is;
baloldai sözveg <itt volnal> jobboldali szöveg
Köszönöm szépen! :-)
Tessék egy példa az utolsóra :D
<style type="text/css">
#baloldal {
float:left;
height:20px;
}
#vonal {
width:300px;
margin:7px;
border: 1px solid #000;
}
#jobboldal {
height:20px;
}
</style>
<div id="baloldal">Bal oldal</div>
<div id="vonal"></div>
<div id="jobboldal">Jobb oldal</div>
Az előttem szóló ember megoldást adott a problémára.
Ha a fonal vastagságát leveszed 0-ra és megnöveled a hosszát, tökéletesen ketté tudod választani a dolgokat. Én speciel 2táblázatot tettem a "bal oldal" és a "jobb oldal" helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!