Miert valtoztatták meg a html/js szabalyzatat az utobbi idoben, mely szerint ha van egy elemed es azt css-ben id alapjan formazod kesobb hiaba adsz neki class-t js-sel ugyanazt a tulajdonsagot formazva nem mukodik?
par honappal ez elott ha volt egy html elemem, azt pedig id alapjan formaztam css-ben, majd utolag js altal adtam neki egy class-t amiben az elozoleg az id alapjan irt css tulajdonsagokat akartam valtoztatni, mukodott. most nem mukodik. ahhoz hogy utolag js css altal valtoztassak, elozoleg nem id alapjan kell formaznom, hanem ugyanugy class szerint.
ha kihagytam volna, akkor a meglevo stilusokhoz uj fuggetlen class-t adok.
#1-es vagyok.
A CSS szabályok kiértékelési sorrendje így néz ki:
1. Legmagasabb prioritásúak a felhasználó által a böngészőben definiált stílusok (ha vannak)
2. Aztán jönnek az inline stílusok, pl. <h1 style="color: pink;">
3. Utána jönnek az ID által meghatározott stílusok
4. Majd a class, a pseudo-class, az attribútumok által meghatározott stílusok jönnek, a specifikusabb szelektor előnyt élvez a kevésbé specifikussal szemben, tehát pl. a * precendenciája alacsonyabb, mint a li {} precedenciája, és ezé pedig alacsonyabb, mint a ol ul li {} precedenciája
5. Aztán az elem és a pseudo-elem által megadott stílusok
6. Ezután a szülő elemtől örökölt stílusok
7. Végül a böngésző alapstíluslapja
Az !import kulccszó megnöveli az azonos prioritású szabályok prioritását.
Azt hiszem, valahogy így van ez, de itt pontosabban le van írva: [link]
Az biztos, hogy ez nem változott nem hogy az utóbbi időkben, de szerintem amióta létezik a CSS, azóta sem.
"utolag js altal adtam neki egy class-t amiben az elozoleg az id alapjan irt css tulajdonsagokat akartam valtoztatni, mukodott. most nem mukodik."
Ez így ebben a formában biztos, hogy nem működött, ott valami más volt a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!