Wordpress weboldal reszponzivitás probléma?
Sziasztok! Abban kéne a segítségetek, hogy összedobtam egy WP oldalt, alapvetően a Hello Elementor témára építve. Desktopon szuper, de mobilról borzalmas. Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehet mobilra optimalizálni? Nem találok ilyen lehetőséget. Olyan találtam csak, hogy egyes elemeket elrejtek mobil nézetben. De olyat nem, hogy mondjuk a betűméretet lekicsinyítsem, vagy igazítsak a margókon.
Lehet, hogy ez a Hello Elementor téma nem biztosít automatikus reszponzivitást? Ha átrakom utólag másik témára, nem fog törlődni a tartalom?
Szia! Valószínűleg a szélesség beállításokat pixelben és fixen adtad meg, akár egy központi keretnél (ezen belül lehet a többi tartalom).
Én Elementorhoz inkább az Astrát ajánlanám: [link] Ennek van ingyenes és prémium verziója is, az ingyenes minden szükséges szolgáltatást tartalmaz, ráadásul nem kevés ingyenes Elementor weboldal terv is elérhető hozzá, illetve importálható. Ezek reszponzívak. Sokkal több szolgáltatást tud az ingyenes verzió is, mint a Hello Elementor. Ha még az elején vagy és nem vittél fel sok tartalmat, érdemes váltani.
Az ingyenes alap weboldalak készítéséhez jó, mint pl. egyszerűbb céges bemutatkozó weboldal (főleg szöveges és fényképes tartalmakkal). Webáruház (WooCommerce) bár működik ingyenessel, de erősen korlátozott a testre szabhatósága (nagyon egyszerű lesz a kinézete). Ugyanez igaz a blogra is, néhány bejegyzés esetén megfelel a dolog, bár nem olyan elegáns a kinézete.
Tudom, hogy az Elementor volt a kérdés, de ha valaki specifikusabb oldalt készítene, pl. webáruház, magazin vagy blog, akkor a [link] oldalon vannak nagyon jó ingyenes témák ezekhez.
WP temaszerkesztoben van az egyeni CSS opcio, ott lehet lefejleszteni a reszponziv szabalyokat.
Ehhez pedig itt talalsz kezdoknek jo leirast [link]
Reszponzív fejlesztés nem egyszerű. Minden eszköz méretnek meg kell adnod a design-ját. @media screen and (max-width: 600px) {
Ez annyit jelent, hogy 600 px szélességig fog úgy kinézni az oldal. Ha egészen 4K-ig akarod optimalizálni, na az meló.
Vedd úgy, hogy nem egyszer kell design-olni egy oldalt, hanem 6-10 szer.
Köszönd az okostelefonoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!