Egyes profinak tűnő weboldalakon az email-címet miért sima szövegként adják meg link helyett?
Nem arról van szó, hogy pl. a @ jel kóddal szerepel, mint régen, csak simán. Ez alulképzett fejlesztőre utal? Példa:
Van értelme, könnyebb kijelölni és kimásolni mint egy link szövegét ami kattintásra megpróbálna megnyitni a default levelező klienst.
Desktopon kevesen használják, általában valamilyen webes levelező felületet használnak.
Mobilon kicsit több értelme van link -ként, még a telefonszámot is, mert ott általában meg van hozzá a program, és be is van állítva.
Sokszor láttam felhasználóknál, hogy outlookban a kimenő levelek közt ott van pár darabb, de mivel nincs SMTP jól beállítva, vagy épp a szolgálató korlátozza a partot hozzá, így nem tudja elküldeni.
Én inkább a közvetlen formot hiányolom, amin lehet írni, meg 1-1 mellékletetett csatolni.
Amúgy a munkatársak email címe látszik és linkként, ha megoldod a kis matek feladványt.
Bár én itt inkább mailto helyett layert hoznék amin lehet írni, ott esetleg fejlécben szerepelne címzett neve - emailcíme...
Azért akkor is lehet másolni jobb gombos menüvel ha link, próbáld ki (ha átalakítja)
nem@valós.cím
Oké több, de manapság nem mondanám olyan nagy extrának.
De kényelmi szempontból sokkal jobb, így plusz vannak egyéb előnyei is.
pl. akár tárgy alapján mehet munkatrás - munkatársaknak,
Vagy közvetlen egy rendszerbe szervezve, ahonnan épp dolgozó gizike tud választ adni, amit egyből lát mindenki hogy X munkatárs már dolgozik rajta.
Sőt akár úgy is meglehet írni a levelezést, hogy össze kapcsolja a beérkező emailekkel. (pl. ha válaszol rá, saját programján, a válasz cím pl. ügyazonosíto@domain.tld)
Én utálom, amikor megpróbálom lemásolni az email címet, mert mondjuk gmail webes felületen akarnék emailt írni, de közben random megnyitja a windowson a default outlookot, amit soha az életben nem használtam és nem is fogok.
Tudom. Technikailag le lehet ezt is másolni, de macerásabb és én például mindig kifogom azt, hogy a másolás elkezdésénél nem klikkelek elég távolra, így megnyitja nekem a desktopon az outlookot.
Szóval szerintem sokkal jobba ha sima szövegként van kint. Kevesebb a macera és amúgy sem használják sokan a gépen a default smtp klients.
Feltételezem ez egy olyan dolog, amit valahol be lehet állítani, hogy a gép ne nyissa meg, de hogy őszinte legyek nem akarok ilyen beállításokat keresni és ezzel szórakozni és szerintem nagyon más sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!