Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért használnak majdnem...

Miért használnak majdnem minden oldalon pixel mértékegységet?

Figyelt kérdés

Ha van egy 20 pixeles szöveg, akkor az egy 8K monitoron olyan picinek fog látszani, hogy el se lehet olvasni, nem?

Miért nem használ mindenki vw mértékegységet?

2023. aug. 6. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok frontendes, de gondolom a framework miatt ilyen. Tudod ezeknél tipikusan te megtudod adni, hogy bizonyos képernyő mérethez mi mekkora legyen és gondolom a háttérben a framewörk pixelekkel oldja ezt meg. Pl bootstrap így csinálja: [link]
2023. aug. 6. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Ugyan nem betűméretet linkeltem, de érted mire célzok.
2023. aug. 6. 14:40
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, csak ha megnézed Devtools-ban az adott weboldalat magas felbontás mellett, akkor azt látod, hogy kicsik maradnak a betűk.

Vagyis lehet, hogy mind boostrapet használnak, de úgy tűnik akkor is kicsik maradnak a betűk egy bizonyos resolution után.

2023. aug. 6. 15:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehetne vw is, akkor mindent azzal kell megadni.

Előnye hogy aránytartó széltében.

Viszont aránytalanúl nagy lesz így 8K -s monitoron, ha még full hd -hoz méretezték akkor 1280x méreten meg apró...

2023. aug. 6. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Sok helyen leragadtak 10-20 évvel ezelőtt...
2023. aug. 7. 08:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Pont a Bootstrap az, ami nem használ szinte sehol sem pixelt (legalábbis az újabb verziók), a betűtípushoz mindenhol rem-et használ.
2023. aug. 31. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!