Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Elvállaltam egy munkát,de a...

Elvállaltam egy munkát,de a megrendelő törölte a megbízást. Lesz ebből még pénzem?

Figyelt kérdés

Előleget nem kértem a régi ismeretségre való tekintettel.

Megbeszéltük,hogy a munka befejeztével a végén fizeti egybe.

írott szerződést nem kötöttünk. Pusztán emailek vannak.

A munka 70% ánál járok, de törölte a megrendelést,mondván nincs pénze kifizetni a végén és küldött egy kárpótlási díjjat (elmondása alapján,hogy ne lépjen csak úgy le) ami a megbeszélt összeg kb 10%a azért amit eddig csináltam. És nem kéri a munkám. Hogyan tovább?

2023. jún. 5. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj belőle, mást ezen a ponton nem nagyon tudsz csinálni.
2023. jún. 5. 15:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Van esetleg ételme bármi jogi úttal érvelni? Emailek mennyire bizonyító erejűek? Pl leírta,hogy ez meg az kell neki, ennyit tud fizetni,mondtam,hogy oké. Azóta nem beszéltünk pénzről. Csak most,hogy törölte.
2023. jún. 5. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sok mozgástered nincs. Se szerződés, se előleg, se teljesítésigazolás, csak két fél egymásnak ellentmondó állítása és néhány üzenetváltás.

A legjobban akkor jössz ki belőle, ha sikerül megbeszélni és okiratot készíteni arról, hogy elismeri a tartozást, és részletfizetést vállal (ha egyben nincs pénze). Te sem dolgoztál feleslegesen, és őt sem terheli meg anyagilag annyira, és nem lesz örök harag belőle, mint a jogi lehetőségnél. Fizetni persze nem fog, de egy teljes bizonyító erejű magánokirat + személyes adatok ismeretében (név, anyja neve, lakcím, születési hely, idő - ezek jól jöttek volna, ha lett volna szerződés) már végrehajtásig el tud menni egy fizetési meghagyás. Ha elismerte a tartozást, nem tud ellentmondani neki, ha pedig megpróbálja akkor automatikusan polgári perré alakul az ügy, és lehet bizonyítani az igazakat. De ha tényleg nincs pénze, fizetni akkor sem fog miből.

Ebből csak tanulni lehet, hogy üzletben nincs barátság.

2023. jún. 5. 15:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Az ötlet jó,de melyik ,már bocsánat...melyik marha fog aláírni egy "okiratot készíteni arról, hogy elismeri a tartozást".
2023. jún. 5. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Aki azért nem tud fizetni mert nincs pénze, és nem csak egy kis gecᴉ, aláírhat ilyet. Mert lenne rá szándéka, csak nem képes teljesíteni. Az kekeckedik akiben szándék nincs és nem is lesz a fizetésre.

Sosem kell alábecsülni az embereket. Melyik marha vállal el és teljesít egy munkát 70%-ban úgy, hogy se szerződés, se előleg, csak a jóhiszeműség amiből kitáncolnak? Vannak ilyenek is.

2023. jún. 5. 16:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Oke oké,ez jogos volt!
2023. jún. 5. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!