Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Html almenü, avagy ugyanaz a...

Html almenü, avagy ugyanaz a JS ket html fileban. Lehetséges ?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el egy webes felületet csinálni életem első kisérlete.

Van benne JS mely a html része, felcsatlakozik egy szerverre és a kifilterezett adatokat illeszti be a weboldalra.

Ez idáig tökéletesen megy, azon kívül hogy az egész kapcsolat meghal ha a

document.getElementById

-be egy olyan adatot teszek kerül ami a html oldalon nem jelenik meg.

De a problémám az, hogy akarok egy submenüt, ahol további adatokat jelenít meg, sőt itt majd lehet értékeket is módosítani amit ugyanez a javascript dolgoz fel.

Na és itt a probémám, azt meg hogy ? ha a js külön fileba megy, és mindkéát html-be beleteszem

<script type="text/javascript" src="JavaScriptFilePath.js"></script>

akkor két dolog történik. mindkét html külön kapcsolatot létesit a szerverrel ahonnan kapja az adatokat, ez felesleges terhelés és logikátlan.

A másik, hogy mégse lehet ugyanaz a java script mindkét html filenál, mivel a fent említett "document.getElementById .............." funkció csak akkor nem borítja össze a futó javascriptet , ha a htmlben is megtalálható az ehhez tartozó hivbatkozás, ezért tulajdonképpen nem tudom szétválasztani semmilyen módon.

Na de akkor ezt hogyan oldják meg ?

2023. jan. 25. 11:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
ok, köszi :)
2023. jan. 26. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!