Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok szervert csinálni...

Hogyan tudok szervert csinálni a gépemre?

Figyelt kérdés
Olvastam,hogy hogyan csináljak egy egyszerű html weblapot.Meg is csináltam ment de,hogyan tudom megosztani(vagyis felrakni a netre) úgy,hogy az én gépemen menjen s ne egy fizetős tárhelyen kelljen futtatnom.
2010. szept. 27. 16:32
 1/4 anonim ***** válasza:

A legjobb kezdésnek feltenni egy Linux-ot ( Ubuntu-t ajánlom, bár Windows-ra is vannak webszerverek, azért a Linux jobb), itt van PHP, Mysql, Apache telepítésének módja (ha csak html-ed van, akkor Apache elég):

[link]

[link]

Nem árt, ha statikus IP címed van (dinamikus esetén:

[link] )

Ha router-ed vagy tűzfalad van, akkor azon a 80 portot nyitni kell (illetve port forwarding-ot csinálni)

Ehhez pedig, hogy ne az IP címed alapján lehessen elérni regisztrálni kell domain-t is (ez nem ingyenes).

Bővebb információért Google:

[link]

[link]

De ha kezdő vagy, inkább ajánlok valamilyen ingyenes internetes tárhelyet, freeweb, atw, dynamicweb...

2010. szept. 27. 17:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezért Linuxot? Ugyanmár... XAMPP az ami neked kell (Apache+PHP+MySQL+egyebek egyben). Letöltés: GOOGLE!
2010. szept. 27. 19:38
 3/4 anonim ***** válasza:
azt hiszem a virtualbox egy olyan emulátor program, amivel könnyen tudsz a gépedre rendszereket telepíteni windows 3.1-től windows 7-ig. linux is van benne és ingyenes
2010. szept. 27. 21:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Emulátort? :D Ehhez tényleg nem kell linux. Ráadásul statikus.

Rakd fel egy ingyenes tárhelyre, pl az ultrawebre.

Ha mindenképp otthonról akarod, akkor xampp: [link]

2010. okt. 3. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!