Azok a weboldalak ahol nagyméretű fájlok vannak hogyan költenek be olyan gyorsan?
Több weboldalt láttam már, amik HD képeket használnak akár háttérként is, de egy szempillantás alatt betölt az oldal. Viszont amit én csináltam kb 2-3 másodperc mire betölti az oldalt.
Az ilyen weboldalakat hogyan csinálják, milyen képformátummal illetve hogyan javítják a betöltés teljesítményét?
Szia!
Pár kérdés még:
- hogyan csináltad az oldalt?
- van az oldaladnak Domain neve vagy esetleg szervere?
- Milyen eszközön próbáltad az oldalakat?
Ezek alapján pontosabb válaszokat tudok adni.
Lehet ebben az esetben több probléma is.
1. Lehet , hogy az internethálózatod túl van terhelve.
ha az interneteded sokan használják vagy nagyon sok dolog fut rajta lehet, hogy az oldaladat nem tudja megfelelően betölteni ( bár ha más oldalt betölt gyorsan akkor valószínűleg nem ez a probléma)
2. Gyorsítótár
az is lehet, hogy az oldalad gyorsítótára van megterhelve.
3 . CSS
Az is gyakori probléma, hogy a CSS nincs optimizálva. Javítás :
"
Ha több külső CSS-fájlja van, egyesítse őket egy vagy néhány fájlba.
Távolítsa el a külső CSS-t, és használja helyette a belső CSS - t.
A „médiatípusok” használatával adja meg, hogy mikor kell betölteni bizonyos CSS-fájlokat.
"
4. Feltöltés
ha az oldalad feltöltése után tapasztalsz problémát az is lehet, hogy a szolgáltatónak nem elég gyorsan futnak a szerverei.
5. Böngésző
ajánlom, hogy ne Edge- t használj hanem inkább Firefox- ot. Chrome is jó de a Firefox jobb ebben az esetben( a saját weboldaladhoz).
6 . Bővítmények
még gyakori , hogy a böngészőhöz letöltött bővítmények lassíthatják.
7. #1 küldött egy linket ezt is nézd olvasd el.
Nagyon szívesen!
Ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel!
Az is sokat segít, ha nem kell az összes képet egyszerre betölteni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!