Nem kéne lassan már hanyagolni az egérmozgásra
aktiválódó dolgokat?
Figyelt kérdés
Érintőképernyőn ezt nem lehet kezelni, és legalább 15 éve használunk ilyeneket. Hol van itt a "mobile first"?
2022. aug. 6. 15:35
1/8 anonim válasza:
Nem.
2022. aug. 6. 15:37
2/8 anonim válasza:
Nem tudom konkrétan mire gondolsz, de szerintem az érintőképernyő nem elég precíz és nem elég gyors és sok kézmozgást igényel főleg nagy felületen. Virtuális billentyűzet esetén hiányzik a lenyomás visszajelzés, egér esetén meg kevés a gomb és a scrollozás.
Egy 3d szerkesztő programot, vagy mondjuk egy masszive online RPG játékot el se bírok képzelni, hogy ugyanolyan hatékonyan lehessen egér nélkül használi és itt jut eszembe, hogy érintőképernyőnél a kezeddel kitakarod a képernyő egy részét, ami probléma bizonyos esetben..
2022. aug. 8. 08:28
3/8 A kérdező kommentje:
#2 A weblapkészítés kategóriában van a kérdés, azaz weboldalakra gondoltam. Többnyire valamilyen menünél van ez. Jobb esetben ugyanaz történik akkor is, ha megnyomom, szerintem így kéne csinálni. Kb. 8"-es tabletem van, de telefonnál is ugyanez a helyzet, nem 24"-es érintőmonitorra gondoltam, bár itt a méret teljesen lényegtelen. Elég sokan böngésznek mobileszközön (is).
2022. aug. 8. 10:12
4/8 anonim válasza:
"Elég sokan böngésznek mobileszközön (is)."
És elég sokan asztali PC-n, vagy notebookon (is).
2022. aug. 8. 10:24
5/8 A kérdező kommentje:
#4 Nem hiszem, hogy nagy elvárás lenne, hogy ugyanaz történjen, ha fölé megyek az egérrel, mint amikor rákattintok.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2022. aug. 8. 11:27
6/8 anonim válasza:
Tehát igazából a csak egérmozgással kiváltható eseményeket, aminek nincs igazi párja (pl: hover), ezeket hagynád ki a weblapok eseménykezelőiből?
2022. aug. 8. 16:05
7/8 A kérdező kommentje:
Elismerem, van némi ellentmondás, mert először ezt kérdeztem, aztán alternatív megoldást javasoltam, de lényegében igen, legalábbis a menüknél. Elég gyakran böngészek tableten, gondolom mások is, és sok weboldalon a lenyíló menük csak egérmozgásra jelennének meg, ami elég zavaró, főleg mert szerintem lenne más megoldás. Mondjuk ez a gyakorlat még asztali gépen is zavar néha, mert nem mindig azért megyek arra, mert meg akarom nyitni a menüt.
2022. aug. 8. 17:04
8/8 anonim válasza:
Nem az egérmozgásokra aktiválódó dolgokkal van a baj itt, hanem, hogy az adott fejlesztő feltételesen nem optimalizál mobil nézetre.
Kis odafigyelés és meglehet csinálni, hogy mobilon ne mouseover hanem click eventre reagáljon az element.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!