Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nem kéne lassan már hanyagolni...

Nem kéne lassan már hanyagolni az egérmozgásra aktiválódó dolgokat?

Figyelt kérdés
Érintőképernyőn ezt nem lehet kezelni, és legalább 15 éve használunk ilyeneket. Hol van itt a "mobile first"?
2022. aug. 6. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
2022. aug. 6. 15:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom konkrétan mire gondolsz, de szerintem az érintőképernyő nem elég precíz és nem elég gyors és sok kézmozgást igényel főleg nagy felületen. Virtuális billentyűzet esetén hiányzik a lenyomás visszajelzés, egér esetén meg kevés a gomb és a scrollozás.

Egy 3d szerkesztő programot, vagy mondjuk egy masszive online RPG játékot el se bírok képzelni, hogy ugyanolyan hatékonyan lehessen egér nélkül használi és itt jut eszembe, hogy érintőképernyőnél a kezeddel kitakarod a képernyő egy részét, ami probléma bizonyos esetben..

2022. aug. 8. 08:28
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 A weblapkészítés kategóriában van a kérdés, azaz weboldalakra gondoltam. Többnyire valamilyen menünél van ez. Jobb esetben ugyanaz történik akkor is, ha megnyomom, szerintem így kéne csinálni. Kb. 8"-es tabletem van, de telefonnál is ugyanez a helyzet, nem 24"-es érintőmonitorra gondoltam, bár itt a méret teljesen lényegtelen. Elég sokan böngésznek mobileszközön (is).
2022. aug. 8. 10:12
 4/8 anonim ***** válasza:

"Elég sokan böngésznek mobileszközön (is)."

És elég sokan asztali PC-n, vagy notebookon (is).

2022. aug. 8. 10:24
 5/8 A kérdező kommentje:

#4 Nem hiszem, hogy nagy elvárás lenne, hogy ugyanaz történjen, ha fölé megyek az egérrel, mint amikor rákattintok.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. aug. 8. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Tehát igazából a csak egérmozgással kiváltható eseményeket, aminek nincs igazi párja (pl: hover), ezeket hagynád ki a weblapok eseménykezelőiből?
2022. aug. 8. 16:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Elismerem, van némi ellentmondás, mert először ezt kérdeztem, aztán alternatív megoldást javasoltam, de lényegében igen, legalábbis a menüknél. Elég gyakran böngészek tableten, gondolom mások is, és sok weboldalon a lenyíló menük csak egérmozgásra jelennének meg, ami elég zavaró, főleg mert szerintem lenne más megoldás. Mondjuk ez a gyakorlat még asztali gépen is zavar néha, mert nem mindig azért megyek arra, mert meg akarom nyitni a menüt.
2022. aug. 8. 17:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem az egérmozgásokra aktiválódó dolgokkal van a baj itt, hanem, hogy az adott fejlesztő feltételesen nem optimalizál mobil nézetre.

Kis odafigyelés és meglehet csinálni, hogy mobilon ne mouseover hanem click eventre reagáljon az element.

2022. szept. 2. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!