Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Lehetséges az hogy weblaphoz...

Lehetséges az hogy weblaphoz szükséges minden elemet egy otthoni számítógépről hosztolom?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most kezdtem bele egy picit nagyobb projektbe amihez szükséges egy adatbázist csatolnom és még kezdő lábakon áll a tudásom de igyekszem tanulni. Kérdés az az hogy ezeket lehet hosztolni a saját pc-met szerverként használva? Nem mai darab de nem gyenge gép. Tudom domaint mindenképp kell vennem, de adatbázist nem szeretnék venni, inkább otthonról futtatnám a weboldallal együtt. Lehetséges?

2022. júl. 4. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hardver szempontból szinte mindegy mi van alatta.

Ma már egy leselejtezett ex irodai gép is elegendő...

A gond az otthoni szerverrel, legfőképp az internet kapcsolat.

A lakossági internet erősen aszimmetrikus, és a feltöltés sokszor siralmas.

Aztán folyton váltakozó IP miatt, állandó DNS szinkron.

Oké NoIP meg DynDNS és hasonlókkal megoldható, amire CNAME -el hivatkozol a megvett domainnél.

Aztán sok szolgáltató már NAT -ol, tehát ahhoz hogy kívülről elérhető legyen kérvényezned kell azt nála. (általában ingyenes)

Majd jönnek a szerver szintű protokoll problémák, mint pl. a 25 -ös port blokkolása lakossági előfizetőknél.

Ezzel a szolgáltatók célja a SPAM áradat vissza szorítása, de nélküle nem tudsz levelező szervert üzemeltetni, vagy is email küldeni, csak külső SMTP/MX szolgáltatón keresztül. (amiért szintén fizetni kell...)

És azt is érdmes megnézni, hogy mi van a szolgáltatóval kötött szerződésben.

Mert sok szolgáltató tiltja a szerver szintű szolgáltatás működtetését.

Csak saját célra lehetséges, de nem üzleti vagy nyilvánosan elérhető tartalom megosztásra.

2022. júl. 4. 16:25
 12/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok, huu köszönöm ezt a rengeteg tanulságos választ! Hát nem is tudom hol kezdjem... Igazából azért szerettem volna saját kézből hosztolni mindent amit csak lehetséges mert jelenleg nemtudom mennyi embert érdekelne ez a dolog(lényegében egy játéknak tournament része)mivel a magyar játékosbazis eléggé karcsú, és azok se a legaktívabbak és ez miatt úgy gondoltam ha elegendő ember venne részt ezekben hogy megérje rendeses foglalkozni a szerver részével akkor nyitok majd olyan megoldások felé ami már nem local megoldás. De most akkor valószínűleg elfelejtem ezt a local host-os dolgot és elkezdtem tanulgatni azokat a dolgokat amiket írtatok és ha nem éri meg akkor meg igazából tapasztalat szerzés miatt simán megérte ezzel foglalkoznom. Optikai netem van otthon Digi szolgáltatótól, és ahogy észrevettem az igért le/feltöltes sebesség 50%at éri el, első napokban van volt az hogy maximális sebességet érte el aztán megunta, azóta nem a legjobb😢 Megegyszer köszönöm a válaszokat és akkor elkezdek utána nézni a válaszban kapott dolgoknak :D
2022. júl. 4. 20:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Vannak ám ingyenes tárhelyek is, sokkal célszerűbb ott csinálni :)
2022. júl. 4. 22:18
 14/16 anonim ***** válasza:
Én inkább az okokra lennék kíváncsi. Évi 2500 ft-ért már kapsz tárhelyet.
2022. júl. 6. 09:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Külföldi szolgáltatóknál sokkal kedvezőbb árban lehet venni tárhelyet és VPS-t, gondolom a nagyobb árverseny miatt.

Én pont tegnap vettem VPS-t, külföldi szolgáltatónál 30,25 dollár volt három évre, kb. 12.000 Ft (azaz havi 333 Ft körül jön ki). Cserébe 1Gb RAM-ot, 2.10GHz CPU-t és 30Gb SSD tárhelyet ad. Ez már egy viszonylag méretesebb és látogatottabb weboldal kiszolgálásához is bőven elegendő. A betöltési sebességen alig érezhető különbség a hazai szerverekhez képest. Van már náluk egy másik VPS-em, kb. két éve használom és egyszer nem volt vele probléma, tehát a kedvező ár mellet minőségi szolgáltatást adnak.

Ezt az árat figyelembe véve saját szervert egy-két weboldal miatt nagyon nem éri meg üzemeltetni. Már a villany többszöröse lenne, az internetről és a hardwerről nem is beszélve.

Nem vagyok a szolgáltató reklámembere, ezért nem linkelem be, de aki kéri, privátban szívesen megírom a címet.

2022. júl. 6. 11:05
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem olvastam végig a válaszokat. De otthonra ez öngyilkos ötletnek tartom. Márcsak a fix ip cím miatt. Annyira sokba kerül, hogy jobban jössz ki akkor is, ha egy drágább tárhelyre fizetsz elő. Évi 12-16 ezerért már nagyon jó tárhelyet kapsz.
2022. júl. 14. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!