Szükségem volna egy weboldal részletére HTML kódként, hogyan csináljam?
A következő weboldalról van szó:
Szükségem volna a benne található kalkulátor HTML kódjára, de nem vagyok eléggé ügyes ahhoz, hogy ki tudjam keresni. Másik weboldalba szeretném beilleszteni, szükségem lenne ugyanerre a kalkulátorra.
Előre is köszönök minden segítséget!!
Nos...
Az ugye megvan, hogy - hacsak a készítő másként nem rendelkezik - a weboldalak jogvédettek?
Annyit tehetsz meg legálisan, hogy linkeled ezt az oldalt, vagy beleteszed egy iframe-be.
Köszönöm, egyébként a forrás megtekintése lapon próbáltam én is, de sikertelenül.
Nem akarok más tollaival ékeskedni, mindenképpen megjelöltem volna forrásként az eredetit. Mindössze nem akarom az egészet bemásolni, mert nagyon bénán néz ki...
Azért nem megy, mert ez nem pusztán HTML.
"Nem akarok más tollaival ékeskedni, mindenképpen megjelöltem volna forrásként az eredetit."
Úgy látom, nem sokat fogtál fel abból, amit a szerzői jogról mondtunk.
Mindn alkotást - legyen az egy irodalmi mű, egy weboldal, egy fénykép, akármi - véd a szerzői jog. Azt a szerző/alkotó engedélye nélkül te legfeljebb csak otthon, magadnak használhatod fel, nyilvánosan ez szigorúan tilos. Akkor is, ha feltünteted a forrást. Ez nem úgy működik, hogy bárki munkáját lenyúlhatom, ha odaírom, hogy honnan származik. Vagy engedély kell hozzá, vagy megelégszel az egyszerű linkeléssel.
Egyébként is, ahogy nézem, ez a "kalkulátor" a szerverről kéri az adatokat. Amik szintén jogvédettek.
Tetszik vagy nem, az ember nem csinálhat meg mindig bármit.
Mi lenne, ha írnál nekik egy emailt?
Lehet átküldik neked az egész HTML kódot a JS-el együtt. (Mert önmagában a HTML kóddal nem sokra mennél.)
Ahogy látom ez egy HÖK oldala, nem hinném, hogy túl nagy ügyet csinálnának belőle. Ha elég kedvesek, csak szimplán odaadják és kész.
"Nem akarok más tollaival ékeskedni,"
De mégis azt teszed. Az egyedüli legális opció az, hogy belinkeled ezt az oldalt, hogy tessék ide átfáradni, itt van a kalkulátor. Esetleg jogot formálsz rá, azaz megveszed vagy "elkéred", ha odaadják (bár az sem teljesen legális szerződés nélkül, mert semmi nem biztosítja, hogy pl. 10 év múlva az egyetemtől nem talál rá valaki és nem jelent fel, hiszen csak szóbeli megállapodás van róla, amiről nem tudhatnak akkor már). Az, hogy bármilyen formában áthúzod semmilyen formában nem legális. Még úgy sem, hogy csak a forrásnak egy kis részét másolod ki, mert annak a logikáját is megírta valaki, ergo az az ő szellemi tulajdonát képezi.
Írni fogok nekik emailt, ez lesz az út.
Egyébként konkrétan én is ugyanerre szeretném felhasználni és csak egy szűk csoport használná. Értem, hogy jogilag ezmegaz, de teljesen tökmindegy, mert mint mondtam, kb 40 ember használná. Amit csinál maga a kalkulátor nem bonyolult egyáltalán, ugyanezt egy excel tábla is megcsinálja, csak azt nem tudom használni egy weboldal esetében (vagyis ha beillesztem beleírnak,a szöveg is bennemarad).
Szóval nem azért kellene, mert bármit le akarnék nyúlni, ez a része pont nem érdekel. Ha tudnék, írtam volna magamnak, de mivel nem megy, ezért más megoldás kell.
Vannak más kalkulátorok is, egyszerűbb kóddal, de azok nem súlyozott átlagot számolnak. Megpróbáltam a képletüket módosítani a saját igényemre, de nem sikerült 3 óra próbálkozás után is. Ezután döntöttem amellett, hogy akkor megpróbálom ezt lemásolni de mint ahogy feljebb is írtátok, ezt nem lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!