Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Php-ben hogy tudom lekérni...

Php-ben hogy tudom lekérni egy adatbázisban lévő adat ÉRTÉKÉT?

Figyelt kérdés

És mondjuk a print fügvénnyel kiiratni.

Illetve ellenőrizni, tehát ha mondjuk Igen az értéke, akkor mást csináljon, mintha mondjuk "nem" az értéke.

2022. márc. 6. 07:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Akkor másold már be a kódodat légyszi, hogy ne a levegőből kelljen kitalálni, hogy eddig meddig jutottál.
2022. márc. 6. 10:02
 12/20 A kérdező kommentje:
Rendben
2022. márc. 6. 10:10
 13/20 A kérdező kommentje:

users táblából kellene a username értéke. A kódot felesleges bemásolnom mert nincs benne túl sok dolog.

De egy minta táblának is örülnék, ahonnét lekér valaki egy értéket. Abból lehetne megérteni és tanulni

2022. márc. 6. 10:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Mintának két linket is kaptál.

Egy users táblábol akarod kihozni a usernameket? Ez tök más, mint amit a kérdésben feltettél.

De érdemes bemásolno, azt se írtad le, milyen adatbázis, egyáltalán tudod-e hogy kell hozzá nyitni kapcsolatot, most már abban is kételkedek, hogy tudod-e , hogy mit szeretnél pontosan.

Ez valami házi feladat? Vagy mi?

2022. márc. 6. 10:26
 15/20 anonim ***** válasza:

"users táblából kellene a username értéke"

És a 'username' érteke "igen" vagy "nem" lehet?

2022. márc. 6. 13:05
 16/20 anonim ***** válasza:
2022. márc. 6. 14:02
 17/20 anonim ***** válasza:
A where-es változata a fenti oldalnak már be lett linkelve.
2022. márc. 6. 14:04
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

ENNÉL EGYSZERŰBBEN????

Amit küldtem linket (#2-es hozzászólás) ott részletesen le van írva, hogy működik, hogyan tudsz kapcsolatot létrehozni és ha hajlandó vagy elolvasni, akkor KONKRÉTAN a problémádra is van példa. (vagyis.. nem tudom igazából mi a kérdésed, de maradjunk annyiban, hogy ki akarod listáztatni a felhasználóneveket)

[link]

Ez kb ugyanaz.

A kapcsolat felépítéséhez is van konkrét példa magyarázattal. Mit szeretnél ettől egyszerűbben?

"Nekem most nem kell nagy dolog, csak ez. sosem leszek php szaki, nincs rá szükségem logikám is nulla."

Én értem, hogy csak egy "apróság" kell, de ez nem így működik. Ez olyan dolog, mintha azt mondanád, hogy te nem akarsz séf lenni, sőt igazából főzni sem akarsz megtanulni, te mindössze egy palacsintát akarsz sütni, de nem tudod megkülönböztetni a lisztet a cukortól. Hiába küldünk neked receptet, az életbe nem lesz belőle palacsinta, ha pl egy tojást sem tudsz feltörni. Érted mi a gond? Valóban nem bonyolult dolog amit szeretnél, ellenben annyira hiányoznak a legalapvetőbb ismeretek is, hogy nem tudunk neked így segíteni.

Inkább bízz meg valakit aki megcsinálja neked 5-10eFt-ért vagy egy egyetemista pár sörért.

Csak a régi fizikatanáromat tudom idézni: "ha nem tudsz semmit, akkor puskával sem fogod tudni megoldani"

2022. márc. 6. 14:13
 19/20 A kérdező kommentje:
Akkor így jártam
2022. márc. 6. 17:32
 20/20 anonim ***** válasza:
ja
2022. márc. 6. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!