Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » DOCTYPE --- firefox 3 x VS....

DOCTYPE --- firefox 3 x VS. Internet explorer 8?

Figyelt kérdés

Egy honlapot készítek táblázatokkal, de sajnos, ha firefoxban jól jelenik meg minden, akkor IE-ben össze van csúszva, és ha IE-ben oké minden, akkor pedig firefoxban nem jelenik meg jól.

Közben rájöttem, hogy valamit a doctype-nál kéne állítsak. Próbltam is rákeresni, de sok sikerrel nem jártam. Légyszi, ha valaki valami tud, segítsen. Most ezt használom:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN">

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML//EN">

2010. szept. 9. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt olvasd el:

[link]

2010. szept. 9. 15:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Használd így:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" " [link]

2010. szept. 9. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" " [link]

Én ezt használom, nálam működik ie8-ban is.

Javaslat: Ne táblázattal készítsed az oldalt, a táblázat nem oldalfelépítésre való. Használj div-eket, igaz ie-ben div-ekkel is lehet szívni. Egyébként van egy jó módszer arra, hogy ie illetve más-más verziói külön css-ből olvassanak: Feltételes megjegyzés. "<!--[if IE]>" és "<![endif]-->" közötti részt csak az explorer olvassa ki, ha [if IE6] azt csak az explorer6. 5-östől kezdődően lehet használni: 5, 5.5, 6, 7, stb. Én így használom:

<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="style.ie.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->

Ezzel a módszerrel elérem,hogy az ie olvas a style.css-ből, de ha egy tulajdonság megtalálható a style.ie.css-ben is akkor az ie-set fogja alkalmazni, felülírva a style.css-ben találhatót.

Ezekből természetesen többet is lehet használni egy html-en belül, én pl egy jelenlegi projektnél ezeket a stílusformázásokat használom:

<link rel="stylesheet" href="style.css" media="screen" type="text/css">

<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="style.ie.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->

<!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="style.ie6.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->

<!--[if IE 7]><link rel="stylesheet" href="style.ie7.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->

<!--[if IE 8]><link rel="stylesheet" href="style.ie8.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->

2010. szept. 10. 00:18
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi, majd kirpróbálom, mert nem csak a táblázatnál csúsztatja el.. Pl. beállítok háttérnek egy képet és, ha a logót csak úgy oda akarom tenni (már táblázatok nélkül), akkor egyikben jól működik, a másikban nem. Pedig csak egy sima kép.

Még egy kérdés... Akkor hogy tudnám azt ccs-ben megcsinálni, hogy a kép pozicíóját máshogy olvassa be? Nem nagyon használtam ccs-t, vagy ha igen, akkor csak néhány színhez, meg hasonló...

A választ köszi előre is:)

2010. szept. 10. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy pozíció? :D

Ha a balra-, középre-, jobbra igazításra gondolsz akkor foxban így:

margin: 0 auto; <-a tetején 0 margó lesz jobb oldalon automatic, de ezt már eleve úgy veszi hogy bal oldalon is azonos távolság.

explorerben:

Az igazítani kívánt objektum szülőjének vagy a body-nak adsz egy text-align:center;-t az objektum divjének pedig egy tex-align:left;-et.

Ha az eredeti pozícióhoz képest szeretnéd eltolni, mert mondjuk nem ott van ahol szeretnéd akkor így (foxban és ieben is):

position:relative;

majd ezután megadhatod hogy melyik oldalhoz képest mennyivel tulja el,pl top:20px; ->az eredeti pozíció tetejétől 20 pixelre tolja el.

00:18 voltam.

2010. szept. 10. 11:38
 6/7 anonim ***** válasza:

MINDIG <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Strict//EN">

Egyébként meg felejtsd el a táblázatokat.

2010. szept. 10. 15:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Oké, elfelejtettem a táblázatokat:)

De, mint írtam, egy sima képpel is gondok vannak... :(

És ezzel sem működik egyformán a honlap a két böngészőben...

2010. szept. 11. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!