Hogy érdemes kiválasztani hogy melyik céggel csináltassak weblapot? Interaktív kéne
Több szempontot kell figyelembe venni a választáskor.
1. Ár: az ár mindenkinél számít, ha nagyobb a költségkeret, akkor sem mindegy. Ahhoz, hogy mi a korrekt ár adott weboldalért, tudnom kellene a pontos részleteket, így tippelni sem tudok.
2. Megbízható-e a cég: ha nem találsz véleményeket róla az interneten (független oldalakon), akkor egy ismeretlen cégről beszélünk, ez se nem jó, se nem rossz. Ha negatív vélemények vannak róla, az nem jó (már egyetlen negatív vélemény is rossz). Ha viszont mindenki dicséri, és azt a visszajelzést kapod az érdeklődésedre, hogy meg tudja csinálni az oldalt, akkor az lesz a te embered.
3. Kell-e előleget fizetni: vannak, akik előleget kérnek, és még semmit sem csinálnak, semmit sem mutatnak fel. Mások először felmutatnak egy weboldal tervet, és csak utána kérik az előleget. Van aki teljesen elkészíti az oldalt, és csak a végén kell fizetned (ha megfelel). Szerintem az utolsó a legkorrektebb, ezek a fejlesztők biztos nem verik át az ügyfelet, ez persze oda-vissza igaz, mivel a jelszavakat csak a fizetés után szabad odaadni.
Nem azt mondom, hogy nehéz jó céget vagy szakembert találni, de ki kell fogni. Szerintem olyanba ne menj bele, hogy előleget fizetsz úgy, hogy még semmit sem dolgozott és semmit sem mutatott fel. Ha csak ezzel a feltétellel készít weboldal tervet, és ez nem tettszik neked, illetve nem tudja megcsinálni amit kérsz, akkor az erre fizetett pénz kukába dobott (vissza biztosan nem fizeti akkor sem, ha rossz a munkája, mert azt fogja mondani, hogy dolgozott vele). Jó szakember sosem kér előre pénzt (csak ha felmutat legalább egy weboldal tervet), ha ugyanis valóban érti a dolgát, akkor ez a terv 100%, hogy tetszeni fog, na akkor már van értelme tárgyalni az árakról.
A probléma, hogy azt írtad, interaktív. Ehhez valószínűleg egyedi programozás kell. Ha szerencséd van, akkor találsz hozzá kész scriptet, például itt: [link]
A gond még mindig, hogy nem tudunk részleteket. Ha kész rendszert találsz és használsz, az nem teljesen olyan lesz, mint amit te szeretnél, hanem amilyenre a fejlesztő megcsinálta, cserébe jóval alacsonyabb az ára, mintha saját (egyedi rendszert) készítettnél. Egy egyedi rendszer leprogramozása több millió forint is lehet, vagy még több, ha annyira összetett oldalt kell készíteni. Ha kész rendszert találsz, illetve használtok, akkor jóval kevesebb, de még így is több százezer forint.
Egy egyszerű sablon weboldalt készítenek 20-30.000 Ft-ért, ezekben kb. alig van tartalom, csak egy bemutatkozás, pár szöveg, meg néhány fénykép.
Egyedi dizájnnal ugyanez az oldal már 150-200.000 Ft környékén kezdődik. Aki ez az ár alatt egyedi dizájnt ígér, az szerintem átverés, vagy akkor elég gyatra munkát csinál. Egy jobb sablon is ott kezdődik az 50.000 Ft-nál, és ez akkor nem egyedi dizájn, és még nincs benne a webfejlesztő díja, amiért elkészíti az oldalt. A 100.000-es árkategóriában egy prémium sablonos oldalt kapsz csak, azaz nem egyedit, de jól kinézőt.
Egy normális webáruház elkészítése is 150-200.000 Ft-nál kezdődik, ennyiért szintén sablon oldalt kapsz. Egyedi kinézettel ott van a 350-400.000 Ft-nál is. Pedig webáruházhoz vannak bőven kész rendszerek, pl. WooCommerce, PrestaShop, OpenCart, stb.
Az egyedi programozáshoz viszont nehezebb fejlesztőt találni, és ez tényleg nem olcsó. Kb. hasonló árban programoznak, mint az ügyvédek órabére. Ez már valóban milliós összeg egy kisebb oldalnál is.
Szerintem nézz meg konkrét cégek munkáit, az alapján esetleg könnyebben tudsz választani. Az ár persze inkább csak a végén derül ki. Megbízhatsz diákokat is, akkor olcsón kijössz.
De tudom ajánlani az öcsémet. Már régóta csinálja és egyedül dolgozik. Amihez nagyon ért, az a költséghatékonyság. Viszonylag olcsón dolgozik és csak azt ajánlja, ami valóban megéri. Egy beszélgetést szerintem mindenképpen megér. Itt a Weboldal címe:
Alul a kapcsolatnál van telefonszám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!